Pri ostreľovaní v Náhornom Karabachu bola zabitá žena a dieťa
27 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Počas obnoveného vojnového stavu medzi Azerbajdžanom a Arménskom nad Náhorným Karabachom bolo množstvo civilistov zranených a zabitých, uviedli miestni predstavitelia tohto regiónu, informuje portál RT.


"Medzi civilistami bolo niekoľko desiatok zranených, ostreľovanie zasiahlo väčšinou obytné oblasti," uviedol v nedeľu pre médiá hovorca prezidenta Náhorného Karabachu Vagram Poghosan.

"Bohužiaľ sme tiež mali dve obete, ženu a dieťa," dodal. V okamihu, keď dorozprával, sa na internete objavilo video, ktoré údajne ukazuje rozsah zničenia v spornom regióne, pričom domy sú značne poškodené.

Šéf bezpečnostnej rady Náhorného Karabachu Samvel Babayan pre médiá uviedol, že pri akcii bolo zabitých najmenej 10 vojakov. Počet obetí sa bude podľa neho ešte zvyšovať.

Washington zachádza s Ankarou ako s "kolóniou", tvrdí turecký minister zdravotníctva
Americký veľvyslanec David Satterfield zaobchádza s Tureckom ako s kolóniou, uviedol ankarský minister zdravotníctva Fahrettin Koca a komentoval raketovo stupňujúci sa dlh, ktorý Turecko dlhuje americkým farmaceutickým spoločnostiam, informuje... Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Nepriateľské akcie vypukli začiatkom dňa pozdĺž prednej línie regiónu, pričom Arménsko obvinilo Azerbajdžan zo začatia plnohodnotnej ofenzívy proti Náhornému Karabachu.

Arménsky osídlená enkláva, ktorá sa začiatkom 90. rokov odpojila z Azerbajdžanu, medzitým oznámila, že budú mobilizovaní všetci dospelí muži a že v nedeľu bude vyhlásené stanné právo.

Arménsko v priebehu dňa urobilo to isté a prikázalo všetkým mužom, aby sa prihlásili v najbližších náborových kanceláriách. Taktiež bolo vyhlásené stanné právo, keď predseda vlády Nikol Pashinyan povedal krajanom, aby „boli pripravení brániť našu posvätnú vlasť“.

Nemecký minister varuje, že európske bezpečnostné opatrenia môžu zabiť viac ľudí ako samotný Covid-19
Opatrenia proti koronavírusu budú mať výrazne závažnejšie následky ako samotná choroba, najmä v rozvojových krajinách, varoval nemecký minister pre hospodársku spoluprácu a rozvoj Gerd Muller, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Marek Molnár