Palestína je "krvácajúcou ranou ľudstva", tvrdí Erdogan
26 | 09 | 2020 I Diana Zaťková

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan obvinil izraelskú vládu a jej spojencov z údajného zhoršovania situácie pri riešení prebiehajúcej humanitárnej krízy v Palestíne, uviedol portál RT.


Erdogan vo svojom prejave pred utorkovým Valným zhromaždením OSN označil izraelskú „okupáciu“  Palestíny za „krvácajúcu ranu ľudstva“. Konkrétne odsúdil izraelskú vládu za „politiku útlaku, násilia a zastrašovania“ proti Palestínčanom.


Prezident sa tiež pohoršoval nad tým, že niektorí členovia medzinárodného spoločenstva, najmä USA, uznali Jeruzalem ako hlavné mesto Izraela. Nazval ho narušením „mesta troch najväčších náboženstiev“, čo znamená kresťanstvo, islam a judaizmus. Erdogan obvinil Izrael v súvislosti s neustálym podkopávaním palestínskej suverenity. "Konflikt je možné vyriešiť iba vytvorením nezávislého, zvrchovaného a súvislého štátu Palestína," zdôraznil Erdogan.





Turecký vodca uviedol, že je presvedčený, že hranice takéhoto národa by sa mali koncipovať podľa hraníc, ktoré boli uznané v roku 1967, keď mala Palestína oveľa väčšie územie ako teraz. Ostatné riešenia sú „márne, jednostranné a nespravodlivé,“ uzavrel Erdogan.

Neznámy prejav JFK o celosvetovom sprisahaní, cenzúre, tajných spoločnostiach a úlohe tlače
Asi v tretine prejavu začína John Fizgerald Kennedy narážať na témy utajovania skutočností, tajných spoločností a konšpirácií. Komentár priniesol portál iprima.sz Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič