OKO sa opäť pozeralo: Elitní policajti z NAKA aj navštívili firmu spájanú s Bödörovcami 
26 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Príslušníci NAKA pokračujú s rozsiahlou a veľkou akciou pod názvom OKO, ktorá, ako uvádza webový portál aktuality.sk súvisí s predraženým nákupom kamier v Národnej diaľničnej spoločnosti za desiatky mil. eur.


Elitní policajti pokračovali aj dnes, ale v iných firmách, v zaisťovaní materiálov v súvislosti s akciou OKO. Tentokrát zasahovali vo firmách v Nitrianskom kraji. Podľa zistení Aktuality.sk zaisťovali predmety a písomnosti súvisiace s trestnou činnosťou.
Má ísť o firmu, spájanú s Bödörovcami

Vyšetrovatelia z NAKA v rámci akcie OKO zasahovali v SBS Bonul aj Národnej diaľničnej spoločnosti. Policajti vykonávali domové prehliadky, ale prehľadávali firmy aj nebytové priestory. To všetko v súvislosti s tendrom na nákup kamier práve v NDS pri zákazke v hodnote vyše 37 miliónov eur. NAKA zasahovala v NDS už v auguste, mala totiž podozrenie z predraženého nákupu. Na prípad vtedy upozornil denník Hospodárske noviny, ktorému o nákupe NDS nič neprezradila a odvolala sa na utajované skutočnosti. Spoločnosť miliónový tender rozbehla ešte za minulej vlády, v januári 2019 a krátko pred voľbami, koncom vlaňajška, bola aj uzavretá.
Dobre utajovaný nákup diaľničiarov

Zákazku mala získať spoločnosť Tempest, druhú ponuku však diaľničiari nezverejnili. Keďže ide o utajovaný nákup, zmluva nie je ani zverejnená v centrálnom registri. Portál živé.sk podľa aktality.sk včera upozornil, že polícia zasahovala aj v samotnej IT firme Tempest. „Informácie o projekte, rovnako ako zmluva, však podliehajú režimu utajenia, preto nemôžeme verejnosti poskytnúť ďalšie detaily. Tempest sa už viac ráz podieľal na náročných technologických projektoch s rôznym stupňom utajenia,“ reagovala spoločnosť pre portál živé.sk.

Prepojenie Kaliňáka s Bödörovcami? Štát konečne zasiahol!
Slovensko sa po vražde Jána Kuciaka (†27) a jeho snúbenice Martin Kušnírovej (†27) zmieta doslova v marazme na súdoch, prokuratúre ale aj v bežnom živote. Objavené prepojenia medzi politikmi a oligarchami sú také, aké tu doteraz ešte neboli a mnohí... Čítať ďalej
26 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.