Hlinova desivá nočná mora: "vrieskajúci Matovič" a iné "strašidlá"

Je úplne bez debaty, že bývalý poslanec a predseda KDH Alojz Hlina je posadnutý Matovičom. To je jeho favorit. Ale, zdá sa, že ho mátajú aj ďalšie "strašidlá".


Okrem Borisa Kollára máta Alojza Hlinu aj poslankyňa Záborská, "z ktorej pýchy a sebectva by sa dal ušiť kabát, ktorý by zakryl polovicu Slovenska." Tento aj nasledujúce citáty vybrala redakcia HD z verejných statusov Alojza Hlinu na sociálnej sieti facebook.com.
Alojz Hlina je chlap hôr.

Po najnovšom výlete (na Rysy) o nich na sociálnej sieti píše: "Zapnem telefón a začne na mňa vrieskať hysterický Matovič, ktorý sa akýmsi nedopatrením stal premiérom. Hystericky reve a poučuje nás ako malé deti." Hlina dodáva úvahu o tom, ako by to podľa neho malo fungovať v normálnej krajine. Podľa neho by sme mali byť civilizovanejší.

Fb status Alojza Hlinu - reprofoto


Zemitý Hlina však pokračuje na adresu Matoviča ďalšími názormi: "namiesto toho reve ako pavián, hysterčí a počúvam, že si našiel nového vinníka, nejakého
Bukovský vyhlásil vojnu Denníku N
Najskôr však zaútočil Denník N na Bukovského. Reakcia nenechala na seba dlho čakať: “Prestaňte manipulovať a zavádzať verejnosť!” Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Ivan Brožík
. Čoskoro pošle ten svoj kmeň zo sociálnych sietí, aby ho zlynčovali? Prepáčte, ale ja ani poriadne neviem, kto je Bukovský, skôr poznám toho amerického Bukowského. Neviem, nepočúvam ho, nečítam ho, neovplyvňuje ma. Čestné slovo, neviem, čo kde hovorí."

Bývalý predseda KDH na svojho kedysi straníckeho šéfa ešte v OĽaNO vyťahuje aj ťažší kaliber - svatbu bez rúšok. "Odfotí sa na svadbe bez rúška. Ešte pred chvíľou sa pchal nevestám pod sukne a lišiacky odkazoval, že čo im všetko vybaví. Teraz čo? Svadby bude rozháňať polícia?"

KDH: Snem zvolil trojicu nových podpredsedov, Hlina medzi nimi nie je
Kresťanskodemokratické hnutie bude mať troch nových podpredsedov, stali sa nimi Marián Čaučík, Igor Janckulík a Tomáš Merašický. Rozhodli o tom delegáti hnutia na dnešnom sneme v Ružomberku. Ešte predtým zvolili do funkcie lídra hnutia prešovského... Čítať ďalej
22 | 08 | 2020 | SITA


V ďalšom Hlinovom statuse sa čitateľ dočíta: "Premiér SR I. Matovič vo štvrtok nerokoval v Bruseli so šéfkou Európskej komisie spolu s ostatnými premiérmi V4 preto, lebo v našom parlamente rokoval s poslancom Blahom o mydlení barana.️ Všetko je otázka priorít."

O niekoľko dní skôr zas rieši bývalý predseda KDH dilemu, čo má a čo nemá zmysel a odpovedá si: "V krajine, v ktorej predseda parlamentu a predseda strany Sme rodina na tlačovej besede priamo v budove parlamentu povie, s kým by sa vyspal, má zmysel venovať sa neskutočnému pokrytectvu a farizejstvu niektorých ľudí."

V inom statuse na adresu Borisa Kollára zas Alojz Hlina predpovedá budúcnosť: "Predseda parlamentu, dnes nechýbalo a bol by aj ukázal svoj "štetec rodinného politika", aby si urobil upútavku pre volavku. Však možno nabudúce aj to bude."

Hlina to Matovičovi naložil
"Populizmus naozaj nie je cesta," povedal k Matovičovmu neúspešnému predvolebnému ťahu s Počiatkovou vilou Alojz Hlina (KDH). Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič


FB status Alojza Hlinu - reprofoto

Nevynechal ani Záborskú!

Ďalší citát Alojza Hlinu: "Poslankyňa A. Záborská na svojej politickej ceste dopísala Machiavelliho Vladára o nové kapitoly. Z jej pýchy a sebectva by sa dal ušiť kabát, ktorý by zakryl polovicu Slovenska. Klopali u Kollára, u Matoviča i v KDH, aby sa dostali na kandidatku a kto dal najvyššiu ponuku, s tým išli."

FB status Alojza Hlinu - reprofoto


Ale Alojz Hlina fakt nedokáže zabudnúť na Igora Mtoviča na viac ako dva dni. A tak, posúvajúc sa jeho statusmi sa dozvieme, že: "v deň keď Slovensko kolabovalo, manželka Igora Matoviča nakupovala zmenku od firmy Arca Investments. Tomu sa hovorí Poker Face."

Prechádzku Hlinovými statusmi môžeme prerušiť citáciou z jeho statusu, v ktorom konštatuje - "opilec Slota mal na vlajkovom stožiari aspoň vlajku, ktorá mala symbolickú hodnotu. B. Kollár má na svojom vlajkovom stožiari špinavé, nechutné trenky."

V sérii týchto postrehov však nenájdeme vyjadrenie k aktuálnej politickej či pandemickej situácii, ani žiadne vízie o budúcnosti kresťanskej politiky na Slovensku. Alojz Hlina, podobne ako buldog keď sa zahryzne, svoju paličku nepustí ani za cenu zlomenej sánky.

Hlina a Drucker chystajú opozičné noviny ako protiklad k Matovičovým vládnym
Vládne noviny, ktorých vznik oznámil premiér Igor Matovič (OĽaNO), zrejme dostanú konkurenciu. Predstavitelia mimoparlamentných strán Alojz Hlina (expredseda KDH) a Tomáš Drucker (predseda Dobrej voľby) totiž chystajú ich náprotivok - Opozičné... Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | TASR