Meteorológia vydali výstrahu druhého stupňa pred dažďom v 15 okresoch
25 | 09 | 2020 I SITA

Meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa pred dažďom v 15 okresoch stredného a západného Slovenska, ktorá platí oddnes do soboty 26. septembra do 10:00.


Výstraha sa týka okresov Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza, Trenčín, Topoľčany a Turčianske Teplice. Ako ďalej informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke, výstraha prvého stupňa pred dažďom platí dnes na väčšine stredného a západného Slovenska. Počas soboty 26. septembra platí výstraha pre takmer celé územie Slovenskej republiky.

V okresoch s vyhláseným druhým rizikovým stupňom pred dažďom predpokladajú meteorológovia ojedinele úhrn 50 až 70 milimetrov zrážok. „Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uviedlo SHMÚ.

SHMÚ varuje aj pred vetrom na horách. Výstrahu prvého stupňa vyhlásili na dnes do 17:00 a na sobotu 26. septembra od 00:00 do 8:00 v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín.

Bývalý funkcionár štátnych lesov ostáva vo väzbe
Bývalý funkcionár štátneho podniku Lesy SR Tomáš K. bude naďalej stíhaný väzobne. Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR (NS SR) Alexandra Važanová, senát 5T najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného proti... Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | SITA