Mrazivé listy z väzenia. Vdove po mŕtvom Petrovi ich píše vrah jej manžela
24 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pokoj nemá ani po mesiacoch od brutálnej vraždy svojho milovaného manžela. O jatrenie rán sa jej z väzenia stará ten, ktorý ho pripravil o život. Neuveriteľný príbeh vyrozprávala zúfalá žena televízii JOJ.


Janka Barnášová z Kežmarku prišla o svojho milovaného Petra v januári tohto roka. Odvtedy musela prežiť viaceré policajné výsluchy a súdne pojednávania. V súčasnosti ale čelí priamo vrahovi, Lukášovi B., ktorý už našťastie sedí za mrežami. On jej totiž posiela listy priamo z väzenia!
Najhoršie chvíle v jej živote

Pre Janku bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že jej Peťko už nikdy nepríde domov. Dvadsiateho januára ho v kežmarskom penzióne vrah zozadu brutálne dobodal pätnástimi ranami. Oznámiť fatálnu a nepochopiteľnú správu, že ich milovaný ocko už domov nepríde, musela vdova ich dospelej dcére a len desaťročným dvojičkám. „Snažila som sa tak naozaj pravdivo s nimi rozprávať, vzhľadom k ich veku, a zohľadniť i bolesť,“ spomínala Janka na jedny zo svojich najhorších chvíľ v živote.
Smrť pre zlyhanie prokurátora

Policajti síce Lukáša po krátkej chvíli chytili, lenže k hroznému činu nemuselo vôbec dôjsť. Tri dni pred vraždou ho totiž kežmarský prokurátor mohol poslať do väzby za viaceré jeho trestné činy, no neurobil to, a miesto toho ho pustil na slobodu. Aj jeho nadriadený neskôr uznal, že jednoznačne pochybil. No a kým Lukáš je už za vraždu právoplatne odsúdený na 22,5 roka a sedí vo väzení, jeho obeť je mŕtva.

Šialený čin: Otec piatich dievčatiek rozpáral manželke brucho aby zistil, či čaká chlapca!
Skutok ako zo zlého hororu spáchal uplynulý víkend muž, médiám známy len pod menom Pannalal. Otec piatich dievčatiek rozrezal manželke (35) brucho iba pre to, že chcel túžobne zistiť, či jeho šieste dieťa bude konečne chlapec! Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Zarážajúce ale je, že prokurátor ani po mesiacoch od pochybenia nebol nijako potrestaný. Podľa hovorcu sa tým zaoberá odvolacia disciplinárna komisia. „Od prokurátora som naozaj čakala, že sa aspoň ospravedlní,“ vraví so smútkom v hlase sklamaná Janka.
List priamo od vraha

Nešťastná vdova musela počas vyšetrovania zvládať rôzne úkony, a to bez slov ľútosti či pochopenia. Priznala, že niekedy si myslela, že obvinená je ona. Keď sa na súde ocitla priamo tvárou v tvár vrahovi, snažila sa necítiť hnev. Na konci súdu bola presvedčená, že teraz bude so svojimi dcérami pomaly vstávať a učiť sa žiť bez milovaného manžela i otca.

Útek 12 ročnej dcéry z domu ako z filmu. Správala sa ako profesionálny špión
Dievča si ako skutočný agent cielene zmenilo vzhľad. Prelepilo si jedno oko, ostrihalo vlasy a obrátilo rozpoznateľný batoh naruby. Uviedol portál Vesti.ru. Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič


Prišiel ale ďalší obrovský šok. Dostala list priamo od Petrovho vraha. „Že by chcel vidieť deti, a že má už len nás a chce byť s nami,“ prezradila Janka časť z toho, čo jej beštiálny vrah Lukáš napísal. „Ja si myslím, že nemá právo nám písať, nemá právo nás kontaktovať a nemá právo niečo požadovať. On nemá práva. Takéto práva by nemal mať,“ myslí si Janka.
Systému už prestala veriť

Pozostalým však vrahovia písať listy z väzenia môžu. Janka má z toho celého obavy. S jej manželom sa Lukáš nehádal, ale napriek tomu ho zavraždil. Ona vraha predtým nepoznala a nevie, koho pozná on. „Posudzuje sa to aj v tých súvislostiach, či on nemôže kontaktovať niekoho iného, kto potom protiprávnu činnosť bude vykonávať,“ uviedla pre televíziu JOJ odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Podľa nej má Janka právo to riešiť. „Jednak tak, že môže samotnému riaditeľovi ústavu dať určitú sťažnosť, alebo ho upozorniť, aby tieto veci boli riešené. Môže aj podať trestné oznámenie, s ktorým sa musia zaoberať orgány činné v trestnom konaní,“ dodala pre televíziu Kurilovská. „Som stále verila, že tento svet je dobré miesto. A ja by som chcela znova veriť, že si tu nájdeme nejaké miesto, kde môžeme znova začať veriť, no tomuto systému ja už asi nikdy nebudem schopná veriť,“ uzavrela veľmi smutný príbeh Janka.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/09/19/hroza-krasna-barborka-%e2%80%a0-24-zomrela-po-banalnej-operacii-pitva-odhalila-krutu-pravdu/