Prokurátor ÚŠP podal návrh na väzbu obvineného Dušana K. v utorok
23 | 09 | 2020 I SITA

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok (22. 9.) návrh na väzobné stíhanie Dušana K., obvineného v prípade prípravy vrážd prokurátora ÚŠP Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica, na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica. TASR to potvrdila hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.


"Prokurátor ÚŠP podal 22. septembra na ŠTS návrh na väzbu obvineného Dušana K. pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy formou účastníctva, pretože je dôvodná obava, že ujde a bude sa skrývať, dôvodná obava z kolúzneho konania a bol zhliadnutý aj dôvod preventívnej väzby," konkretizovala hovorkyňa. ŠTS, pracovisko Banská Bystrica bude o väzbe rozhodovať v stredu od 15.00 h.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie "Objednávka" zadržala Dušana K. a obvinila ho v pondelok (21. 9.) z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy. Mal pripravovať spomínané vraždy Žilinku a advokáta Lipšica. Na trestnom čine sa mal Dušan K. zúčastniť ako objednávateľ.

SMER-SD zvažuje odvolávanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka
Strana Smer - sociálna demokracia chce iniciovať mimoriadnu schôdzu Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR). Poslanci sa na nej majú venovať predaju akcií Východoslovenskej energetiky spoločnosti E.ON od RWE. V tejto súvislosti uvažuje aj nad... Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | SITA


Z príprav vrážd prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho, Žilinku a Lipšica obvinil koncom augusta 2019 vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Alenu Zs., Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána Andruskóa. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. Prijať ju mala Alena Zs. Podľa vyjadrení Žilinku a Šufliarskeho bola motívom pripravovaných vrážd ich práca. Lipšic si myslí, že motív zavraždiť ho mal podnikateľ Marian K.

Dušan K. sa objavil v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Odsúdený Zoltán Andruskó tvrdil, že ho navštívil v mene nitrianskeho podnikateľa Norberta B. Mal mu oznámiť, že v súvislosti s vraždou hľadajú v Maďarsku bieleho koňa.