V nedeľu na Slovensku otestovali 1 952 ľudí, 79 bolo pozitívnych na koronakrízu
21 | 09 | 2020 I SITA

V nedeľu na ochorenie COVID-19 otestovali 1 952 ľudí, 79 bolo pozitívnych. Vyliečilo sa ďalších 23 infikovaných. Počet úmrtí pacientov s potvrdeným koronavírusom zostáva na 39. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


V nemocniciach je hospitalizovaných 121 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 92 z nich. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je deväť osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje rovnako deväť pacientov. Ministerstvo zdravotníctva o tom informovalo na sociálnej sieti.

Pozitívny výsledok testov malo 19 ľudí vyšetrených v okrese Bratislava. Desať prípadov potvrdili v okrese Trenčín, šesť v okrese Dunajská Streda, po päť v okresoch Prievidza a Senec. Štyroch infikovaných eviduje okres Trnava, po troch prípadoch pribudlo v okresoch Galanta, Hlohovec, Ilava a Košice.

Slovákmi vyvíjaná vakcína proti COVID-19 má zatiaľ dobré výsledky
Špeciálny tím vedcov vyvinul nový typ vakcíny, ktorá v laboratóriách zatiaľ preukázala dobré výsledky. Portál tvnoviny.sk informoval, že doteraz neboli zistené ani žiadne nežiaduce vedľajšie účinky. Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Natália Sollárová


Dva prípady zaznamenali v okresoch Ružomberok, Stará Ľubovňa a Topoľčany a po jednom prípade majú okresy Čadca, Humenné, Malacky, Námestovo, Nové Zámky, Partizánske, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Skalica, Svidník a Šaľa. Je medzi nimi 47 žien a 32 mužov, sú vo veku od 16 do 86 rokov.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 6 756, z ochorenia sa už zotavilo celkovo 3 571 pacientov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 3 146. Od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 414 200 laboratórnych testov.