Polícia začala trestné stíhanie pre prečin porušovania autorského práva v súvislosti s diplomovou prácou Borisa Kollára
21 | 09 | 2020 I SITA

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin porušovania autorského práva v diplomovej práci predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) 18. augusta 2020.


Agentúra SITA má k dispozícii oznámenie Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Skalici z 11. septembra o začatí trestného stíhania oznamovateľovi veci podozrenia z falšovania diplomovej prace Vladimírovi Laušovi, ktorý ho poskytol médiám.

Líder mimoparlamentnej strany Spolu - občianska demokracia Juraj Hipš 23. júna informoval, že Kollár mal svoj titul magistra získať po tom, ako do svojej diplomovej práce okopíroval celé strany. Najviac strán mal skopírovať od svojho školiteľa Jozefa Minďaša. Kollár získal titul na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici.

Kollár v reakcii na to 26. júna vyhlásil, že kým bude v politike, nebude používať titul magister. Odmietol sa ospravedlňovať, pretože podľa svojich slov nemá za čo, keďže postupoval v súlade so zákonom. Neskôr sa na sociálnej sieti ospravedlnil každému, komu za posledné dni v tejto súvislosti vedome či nevedome ublížil, či sa ho dotkol alebo urazil.

V kauze šekov navrhol prokurátor ÚŠP uznať M. Kotlebu za vinného
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Tomáš Honz navrhol prekvalifikovať skutok, ktorého sa mal dopustiť predseda ĽSNS Marian Kotleba v kauze rozdávania kontroverzných šekov so sumou 1488 eur. Vo svojej záverečnej reči dal návrh, aby... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | TASR