Polícia obvinila dvoch Krompašanov, ktorí bili ďalšieho muža metlou a lopatou
21 | 09 | 2020 I TASR

Polícia obvinila dvoch mladých Krompašanov vo veku 20 a 25 rokov, ktorí v sobotu (19. 9.) pred polnocou bili 35-ročného miestneho muža metlou a lopatou. K incidentu došlo na jednej z ulíc v časti Stará Máša v meste Krompachy.


Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že za tieto skutky hrozí obvineným trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Podľa doterajšieho vyšetrovania mladí Krompašania fyzicky napadli 35-ročného miestneho muža, keď vyšiel pred dom preveriť krik z ulice.

„Jeden z nich pristúpil k mužovi s tým, že ho zabije. V rukách držal lopatu, ktorou sa zahnal na muža a udrel ho po hlave. Druhý z obvinených rovnako s krikom, že ho zabije, na muža zaútočil metlou po rôznych častiach tela,“ uviedla hovorkyňa.

„Čím viac na mňa budete útočiť, tým viac ma utvrdzujete v tom, že to robím dobre“, obhajuje sa Kollár
„V sieti NAKA uviazli veľké ryby – tu už nejde o úplatky klobáskami“ - v tom vidí predseda parlamentu útočnosť predstaviteľov opozície a časti médií na neho, na jeho straníckych kolegov, na kolegov z koalície a na predsedu... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Ako ďalej priblížila, po útoku sa poškodenému mužovi podarilo utiecť do domu, kde sa schoval. Jeden z obvinených následne lopatou rozbil okno na dome a potom obaja útočníci z miesta ušli. Napadnutý muž bol so zraneniami prevezený do nemocnice. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť minimálne päť týždňov.

Mésarová doplnila, že krompašským policajtom sa podarilo útočníkov vypátrať, pričom obaja skončili v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru naďalej v danej veci vykonáva potrebné procesné úkony.