Exodus Mičovského poradcov pokračuje. Čo je za tým?
19 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského opúšťajú ďalší jeho poradcovia.  Z jeho poradného zboru odišli ďalší štyria ľudia. Informáciu o tom priniesol portál aktuality.sk


Po nedávnom odchode predsedu poradcov Martina Ondráša, ako aj ďalšieho člena Milana Kyseľa, končia v Mičovského tíme ďalší ľudia. Aktuality.sk už minulý týždeň informovali, že Ondráša a Kyseľa zrejme budú nasledovať aj ďalší kolegovia, čo sa napokon aj potvrdilo.
Konkrétne dôvody neuviedli

Ako informuje portál poľnoinfo.sk, tak v posledných dňoch svoje poradcovské funkcie opustili ďalší štyria ľudia, ktorých si šéf ministerstva pôdohospodárstva pôvodne vybral. Medzi ďalšími odídencami teda sú Marián Radošovský, Kamil Boroš, Marián Kohút a Igor Nemčok. Prvý menovaný už v minulosti na tomto ministerstve pôsobil, keď bol v rokoch 2002/05 štátnym tajomníkom za KDH.

Matovič rozčertil Cigánikovú: Slovný útok nechutnou vetou o jej mame!
Toto premiér zrejme skutočne prehnal. Téma interrupcií je napriek prebiehajúcej pandémii koronavírusu na pôde parlamentu stále živá a intenzívne diskutovaná. Čítať ďalej
18 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Zvyšní dnes už bývalí poradcovia sú priamo z radov poľnohospodárov. „Boroš patrí medzi významných vinohradníkov, Kohút pôsobí na Turci, kde sa zaoberá predovšetkým produkciou mlieka a Nemčok je predsedom Roľníckeho družstva Hron v Slovenskej Ľupči“, uvádzajú aktuality.sk, podľa ktorých štyria odídenci zatiaľ konkrétne dôvody svojho nečakaného odchodu verejne neuviedli.
Pribudnú aj ďalšie odchody

O napätých vzťahoch medzi poradcami a ministrami už ale hovoril Kyseľ, ktorý jednoznačne odôvodnil svoj odchod od Mičovského. „Aby nedošlo k špekuláciám, moje skutočné dôvody odchodu sú, že zrejme bolo zneužité odborné, stavovské zázemie a mená jednotlivých členov poradného zboru pre navodenie dojmu odbornosti ministra a ministerstva,“ uviedol pre Aktuality.sk.

Odchody od šéfa agrorezortu sa ale netýkajú len jeho poradného tímu, pretože z ministerstva už skôr odišiel štátny tajomník Samuel Vlčan a svoju rezignáciu oznámil aj šéf Pôdohospodárskej platobnej agentúry Tibor Guniš, ktorý by mal od Mičovského odísť v novembri.

Tajné stretnutie: Čo riešili Kollár s Haščákom v hoteli poslanca za Sme rodina?
Predseda parlamentu Boris Kollár sa dnes popoludní tajne stretol s Jaroslavom Haščákom v hoteli, ktorý patrí poslancovi za Sme rodina Martinovi Borguľovi. Ich stretnutie exkluzívne zaznamenali topky.sk. Čítať ďalej
19 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.