Na hraniciach s ČR je premávka plynulá, tvrdí Mikulec
18 | 09 | 2020 I TASR

Premávka na hraniciach s Českou republikou je plynulá, skonštatoval na sociálnej sieti minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v súvislosti s piatkovým zavedením kontrol po zaradení ČR medzi rizikové krajiny.


"Som veľmi rád, že hraničné priechody nehlásia žiadne zdržania ani kolóny. Hliadky priebežne kontrolujú vozidlá, mnohí vodiči sa dokonca dobrovoľne zastavujú a pýtajú sa na svoje povinnosti. Všetkým policajtom aj zodpovedným občanom ďakujeme," uviedol Mikulec.

Minister pripomenul, že ak prechádzajúci cez hranicu nespadajú do žiadnej z kategórií uvedených vo výnimkách v opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR, musia sa preukázať negatívnym testom na COVID-19. Druhou možnosťou je podstúpiť povinnú domácu izoláciu do prijatia negatívneho výsledku PCR testu a registrovať sa na stránke korona.gov.sk.

Kováčiková sa v prípade Chovanca stretne s generálnym prokurátorom Belgicka
Prvá námestníčka generálneho prokurátora SR Viera Kováčiková požiadala federálneho generálneho prokurátora Belgického kráľovstva o pracovné rokovanie, na ktorom sa preberie ďalší postup vo veci úmrtia slovenského občana Jozefa Chovanca. TASR o tom... Čítať ďalej
18 | 09 | 2020 | TASR