Rezort obrany nakupuje výstroj pre vojakov za 17 miliónov eur
17 | 09 | 2020 I TASR

Ministerstvo obrany (MO) SR nakupuje výstrojné súčiastky pre príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR v hodnote vyše 17 miliónov eur. Reaguje tak na nevyhnutnú potrebu zabezpečiť profesionálnym vojakom adekvátne podmienky na výkon profesionálnej služby aj v oblasti materiálneho zabezpečenia. Výstroj má byť dodaná už v tomto roku. TASR o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.


Doteraz uzavrelo ministerstvo zmluvy na výstrojné súčiastky v hodnote viac ako 12 miliónov eur, pričom do konca tohto roka plánuje zazmluvniť a dodať ďalšie v sume viac ako päť miliónov eur.

„Už ako opozičný politik som dostával množstvo podnetov priamo od profesionálnych vojakov. Počúval som, ako chodia v starých roztrhaných uniformách alebo opotrebovanej obuvi. Chýbali napríklad aj základné položky, ako tielka, tričká či ponožky. Jednoducho podmienky, ktoré nemôžem akceptovať. Som veľmi rád, že sa veci pohli vpred, a môžeme vojakom, na rozdiel od predchádzajúcich vedení, naozaj pomôcť a zabezpečiť im pri plnení úloh adekvátne vybavenie,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Kyselicu zbaví mlčanlivosti, ak ho o to požiada orgán činný v trestnom konaní, tvrdí Naď
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) zbaví údajného bývalého príslušníka Vojenského spravodajstva (VS) a koaličného poslanca Lukáša Kyselicu (OĽaNO) mlčanlivosti, ak ho o to požiada relevantný orgán, teda orgán činný v trestnom konaní.... Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | SITA


Uzavreté zmluvy sa vzťahujú napríklad na dodávku častí vojenskej uniformy vrátane baretov, rukavíc, ponožiek, poltopánok, topánok, čiapok, košieľ, nohavíc, blúzok, plášťov či tričiek. „Ide o vybavenie, ktoré vojaci a vojačky používajú denne a nie je možné, aby im chýbali. Je dôležité, aby vždy, keď budú potrebovať novú časť odevu, sa vedeli spoľahnúť, že ju naozaj dostanú,“ dodal Naď.

Nakúpený materiál bude profesionálnym vojakom k dispozícii vo výstrojných strediskách. Distribuovaný bude do útvarov na základe aktuálnych požiadaviek príslušníkov Ozbrojených síl SR.