Mimoriadna správa: Príslušníci NAKA zadržali exšéfa colníkov Ľudovíta Makóa!
17 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Elitní policajti podozrievajú bývalého šéfa finančnej správy z násilného trestného činu, informuje o tom denníkN na svojej webovej stránke.


NAKA zasahuje od skorého rána u Ľudovíta Makóa v Jelenci pri Nitre , kde bývalý riaditeľ kriminálneho úradu Finančnej správy býva, pričom u neho vykonávajú aj domovú prehliadku. Makó bol jedným z najkontroverznejších nominantov poslednej Ficovej vlády. Aby ho mohli odvolať z funkcie, musela nová koalícia zmeniť zákon.

Ako píše ďalej denníkN, polícia ho ráno obvinila, zadržala a robí uňho domové prehliadky. Žiadne ďalšie informácie zatiaľ nie sú k dispozícii. Makó je obvinený z násilnej trestnej činnosti.
Kryl „našich“ ľudí

Kriminálny úrad finančnej správy bol dôležitý najmä pri odhaľovaní daňových trestných činov. Makó musel roky vysvetľovať podozrenia, že prehliada daňové delikty takzvaných „našich“ ľudí, ba niektorí politici upozorňovali, že dochádza k vydieraniu podnikateľov. Makó mal ako riaditeľ KUFS prístup k najtajnejším informáciám o firmách a o ich transakciách.

Chystá sa previerka majetkov prokurátora Čižnára mladšieho, ako aj Ficovej čakateľky
Syn bývalého generálneho prokurátora a tiež prokurátor Juraj Čižnár povedal, že v Riverparku platí nájom a podrobne to vysvetlí iba generálnej prokuratúre. Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Zo svojej funkcie po nástupe novej vlády a ministra financií Eduarda Hegera odísť nechcel, „S pánom ministrom som mal k téme nedôvery voči mojej osobe vážny rozhovor, na ktorom sme si  všetko vysvetlili. Mojou vizitkou na pozícii riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy sú výsledky úradu za ostatných šesť rokov. Na základe týchto výsledkov nevidím žiadny dôvod na svoje odstúpenie,“ vyhlasoval Makó podľa denníkaN ešte v máji, napokon ale k 1. júnu musel odísť.
Padol ďalší „Bödörovec“

Makó bol vo vysokej funkcii posledným známym podnikateľa Norberta Bödöra, i keď sa snažil v bezpečnostnom prostredí presvedčiť, že je samostatná jednotka. S Bödörom si tykajú a do funkcie ho bývalému prezidentovi Finančnej správy Františkovi Imreczemu odporučil Tibor Gašpar, ktorý je Bödörova rodina, informuje ďalej denníkN, podľa ktorého mal Makó v Nitre SBS firmu a viac ako pol roka riadil KUFS bez previerky NBÚ. V Jelenci vlastní celý areál, ktorý si prenajíma SBS Lama SK s niekoľkými štátnymi zákazkami. Na vysokej pozícii v nej pracovala aj jeho družka. Nadácia Zastavme korupciu podľa denníkaN tiež upozornila, že firmy napojené na Makóa zarábajú aj na veľkej štátnej zákazke – na stavbe tunela Višňové.

DenníkN ešte v júni 2017 informoval, že Makóa, ako bývalého konateľa bezpečnostnej služby Abas, aj jeho podriadeného Petra Slobodu v roku 2013 vyšetrovali pre podozrenie z vydierania Romana O., ktorý bol v tom čase obvinený z fingovanej lúpeže a dotyční mali od neho chcieť 100-tisíc eur. Prokuratúra ale vyšetrovanie zastavila.

Škandál premiéra Matoviča! Trápne mlčanie o miliónoch eur a vyhováranie sa na manželku Pavlínu
Igor Matovič ešte ako opozičný politik rád poukazoval na prešľapy jeho súperov v politike. V auguste 2015 dokonca vyzval vtedajšieho premiéra Róberta Fica aby sa vyjadril k tvrdeniam anonymného zdroja, že spolu s manželkou majú v Belize Bank... Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.