Chystá sa previerka majetkov prokurátora Čižnára mladšieho, ako aj Ficovej čakateľky
17 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Syn bývalého generálneho prokurátora a tiež prokurátor Juraj Čižnár povedal, že v Riverparku platí nájom a podrobne to vysvetlí iba generálnej prokuratúre.


Luxusný bytový komplex Riverpark pri Dunaji má zaujímavých "nájomníkov". Lokalitu si už dávnejšie vyhliadol Peter Pellegrini, býva tam tiež nielen čakateľka na bratislavskej prokuratúre Katarína Szalayová, ale aj  syn bývalého generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, tiež prokurátor. Informáciu priniesol portál dennikn.sk.

na rozdiel od Pellegriniho Szalayová ani Čižnár v Riverparku byty nevlastnia. Szalayová, ktorá je priateľkou predsedu Smeru Roberta Fica, na otázky dennikan.sk o majetku, ktorý využíva, neodpovedá. Odmieta teda vysvetliť, z čoho financuje svoje bývanie.

Čižnár mladší pre citovaný portál povedal, že býva v prenájme od firmy Nubil, s. r. o. Ani on nezverejnil rozlohu bytu a výšku nájmu, aby sa dalo preveriť, či platí trhovú cenu a či si na tento prenájom dokáže ako prokurátor legálne zarobiť. Ide o nadštandardné bývanie pri Dunaji, kde sa cena najlacnejšieho nájmu aj s parkovaním podľa realitných ponúk pohybuje na úrovni približne 1500 eur mesačne.

Firma z Kičurovej kauzy dodnes nevrátila štátu milióny eur
Klasická schéma - pár dní po výmene vlády ešte podpísať nejakej firme kontrakt na milióny, pričom firma vznikne iba pár dní pred podpisom zmluvy. A jej sídlo je rodinný domček. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Čižnár môže ako čerstvý prokurátor zarobiť aj s odmenami a 13. a so 14. platom v priemere 2500 eur mesačne v čistom, tvrdí portál. Znamenalo by to, že na drahý nájom dáva väčšinu zo svojho platu. Čižnár mladší nájom nepriznáva ani v majetkovom priznaní, podľa ktorého vlastní napríklad luxusný Mercedes za 80-tisíc eur a náramkové hodinky za 8-tisíc eur. V minulosti uviedol, že na auto mu prispela stará mama, ktorá predala nehnuteľnosti, predal staršie auto a podporili ho aj rodičia. Hodinky boli podľa neho dar od rodiny k 18. narodeninám.

Prokurátor je povinný v majetkovom priznaní uviesť aj všetky záväzkové vzťahy, ak ich hodnota presahuje 6600 eur, napríklad dlhy, pôžičky a leasing. Ročný nájom v Riverparku predstavuje minimálne 18-tisíc eur.

Nezávidím sudcom z Kuciakovej kauzy, tvrdí Budaj
Kauza vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej je podľa ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO) zrkadlom zla, ktoré sa na Slovensku nazbieralo z dôb komunizmu, ale aj éry privatizácie a doby, keď sa politika... Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | TASR