Patrika P., odsúdeného v kauze nebankoviek, prepustia na slobodu v stredu
08 | 09 | 2020 I TASR

Patrika P., právoplatne odsúdeného za podvod na nebankové subjekty BMG Invest a Horizont Slovakia, prepustia na slobodu z výkonu trestu odňatia slobody v stredu (9.9.).


Prepustiť by ho mali ráno z Ústavu na výkon väzby (ÚVV) a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) v Bratislave. Médiám to v utorok potvrdil na Okresnom súde (OS) Bratislava I obhajca Patrika P. Jaroslav Šášik. Na OS BA I Patrik P. aktuálne čelí žalobe v inej kauze sprenevery.

Patrik P. je známy z kauzy podvodov na nebankovkách, v ktorej figuroval spolu s Dávidom Brtvom a Jozefom Majským. Vytváraním falošných pohľadávok voči spoločnostiam mala trojica spôsobiť škodu vtedajších 448 miliónov korún, zo zatvorených pobočiek sa mala pritom obohatiť o 53 miliónov korún.

V kauze nebankoviek ho uznal za vinného prvostupňový Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, napokon ho Najvyšší súd SR (NS SR) 28. marca 2018 odsúdil na sedem rokov väzenia. Od júla 2018 si odpykával zvyšok svojho trestu. V minulosti bol takmer päť rokov vo väzbe, tá sa mu zarátala do trestu.

Bukovský vyzýva nosiť na rúšku symbol odporu
Vláda Igora Matoviča nesplnila verejnú výzvu, ktorú jej adresoval známy slovenský doktor Igor Bukovský. Rozhodol sa preto urobiť rázny krok. Odteraz bude na rúšku nosiť symbol – čierny krížik, ktorým chce vyjadriť nesúhlas s politikou vlády ohľadom... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič


Patrik P. aktuálne informácie, že Vrchný súd v Prahe zamietol sťažnosť Jozefa Majského voči väzobnému stíhaniu, odmietol komentovať so slovami, že "nemá na to dôvod". Upozornil, že v rámci nebankoviek mimo podaného dovolania na NS SR sa avizujú podania aj na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu.

Spomínané pojednávanie v kauze sprenevery v utorok sudca  OS BA I odročil na koniec októbra. Podľa obžaloby mal Patrik P. v desiatich skutkoch v rokoch 2010 až 2013 od poškodených pod prísľubom vyplácania mesačných výnosov z poskytnutej sumy vylákať finančné prostriedky v celkovej čiastke 959.750 eur, ktoré však podľa prísľubu nezhodnotil, prípadne použil na vyplácanie iných. Tým mal poškodeným spôsobiť škodu v celkovej sume vyše 840.000 eur.