Zdeněk Troška má stále problémy: Kvôli Slunce, seno.. trilógii nemôže za tetou!
11 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Zdeněk Troška sa do histórie československej kinematografie navždy zapísal ako autor komediálnej série Slunce, seno... Snímky z nej sú populárne aj po rokoch, čo je však niekedy až na škodu. Režisérovi to totiž komplikuje udržiavanie rodinných väzieb, píše portál Stars24.


Je známe, že Zdeněk Troška to má v Hošticiach veľmi rád, dedinskú idylku si tam ale sám tak trochu pokazil. Na dedine totiž natáčal slávnu dedinskú filmovú trilógiu Slunce, seno, čím ju raz a navždy preslávil.

Obec sa tak stala ďalším obľúbeným turistickým miestom na juhu Čiech. Slávny filmár priznáva, že aj takmer štyri desaťročia po premiére prvého dielu turisti prichádzajú. „Stále jazdia. Je to už 37 rokov, ľudia tam jazdia stále, opakovane,“ zveril sa v relácii Dopoludňajší hosť.

Zdeněk Troška prezradil, prečo by slávna trilógia Slunce, seno nebola tak úspešná, keby vznikala dnes
Ako píše portál Instory, tento rok to bude neuveriteľných 37 rokov od chvíle, kedy v malej juhočeskej dedinke naďaleko Volyne začal vtedy takmer začínajúci Zdeněk Troška (67) natáčať prvý diel zo svojej, dnes už veľmi úspešnej komédie Slunce, seno.... Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


Troška má našťastie priateľskú povahu, a tak mu okrem iného nerobí problém vykonať sprievodcu turistom, ktorým sa pošťastí ho stretnúť, po miestach, kde sa nakrúcalo. Zároveň ale priznáva, že to má aj svoje tienisté stránky.

„Ja mám tetu, ktorá býva dole pod dedinou, a ja k nej nemôžem ísť inak, než skoro ráno, alebo neskoro večer. Prečo? Pretože musím ísť cez rínok. Tam sú davy ľudí, autobusy, dovolenkári, turisti a ja tou Návsí potom neprejdem,“ dodal režisér.

Rozvod Belohorcovej? Do Španielska sa sťahuje bez manžela!
Po dvanástich rokoch strávených v USA, kde vychovávali Salmu (10) a Nevia (6), sa Zuzana Belohorcová (44) a jej manžel Vlastimil Hájek (44) rozhodli urobiť za svojim rozprávkovým životom hrubú čiaru a začať inde. Zuzana sa však sťahuje sama. Ide o... Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | Timotej Dudka