Strany budú o situácii vo Východoslovenských elektrárňach rokovať na koaličnej rade, potvrdil Šipoš
11 | 08 | 2020 I SITA

Koaličné strany budú o aktuálnej situácii vo Východoslovenských elektrárňach (VSE) rokovať na najbližšej koaličnej rade. Agentúre SITA to potvrdil predseda poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš.


Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) verejnosť 31. júla informoval, že pološtátne energetické firmy ZSE a VSE sa spoja. Štát si totiž neuplatní predkupné právo na podiel vo VSE, za čo by mal podľa Sulíka dostať 35 miliónov eur. Predseda opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico chce o tejto veci diskutovať na najbližšej parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína 1. septembra.

Na otázku agentúry SITA, či plánujú koaličné strany podporiť tento návrh opozície, strana Sloboda a Solidarita (SaS) odpovedala, že spoločný postup akejkoľvek koaličnej strany s opozíciou na úkor iných koaličných kolegov by znamenal porušenie koaličnej dohody.

Slovensko nie je banánovou republikou, napísal Matovič k vyhosteniu ruských diplomatov
Slovensko je zvrchovaným štátom a nie banánová republika, kde sa môžeme vysmievať do tváre diplomatickým pravidlám, píše premiér. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR