Na Slovensku v pondelok pribudlo 16 prípadov ochorenia COVID-19
11 | 08 | 2020 I SITA

V pondelok pribudlo 16 prípadov nákazy koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Od prepuknutia ochorenia COVID-19 sa tak na Slovensku nakazilo už 2 615 ľudí. V pondelok urobili laboratóriá 1 454 testov, spolu otestovali už 281-tisíc vzoriek. Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečili sa ďalší ôsmi pacienti. Počet ľudí, ktorí prekonali koronavírus, tak stúpol na 1 874.

Ako uviedlo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej stránke, pozitívny test malo deväť mužov a sedem žien vo veku od 19 do 83 rokov. Štyria ľudia sú z okresu Bánovce nad Bebravou, traja z okresu Prievidza, po dvoch nakazených evidujú v okresoch Žiar nad Hronom a Bratislava a po jednom v okresoch Žarnovica, Košice, Kysucké Nové Mesto, Prievidza a Partizánske.

Banášov román "Prebijem sa! Štefánik" vyšiel v USA
Vydavateľstvo Hybrid Global Publishing v New Yorku v spolupráci s vydavateľstvom Global Slovakia uviedlo na americký trh román slovenského autora Jozefa Banáša Prebijem sa! Štefánik – Muž železnej vôle. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | TASR


V nemocniciach je s koronavírusom alebo s podozrením naň 41 pacientov, z nich má potvrdené ochorenie 31 ľudí. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú rovnako dve osoby.

Počet zosnulých u ktorých bolo potvrdené ochorenie COVID-19, zostáva na čísle 31. Na Slovensku je podľa rezortu zdravotníctva aktuálne 710 ľudí s aktívnym ochorením COVID-19.