MIMORIADNE: Ruské ministerstvo zdravotníctva schválilo prvú vakcínu proti Covid-19
11 | 08 | 2020 I Marek Molnár / TASR

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že ministerstvo zdravotníctva jeho krajiny schválilo prvú vakcínu proti koronavírusu na svete a dodal, že jeho dcéra už je zaočkovaná, informuje portál RT.


Očkovacia látka, ktorú vyvinul Moskovský inštitút Gamaleya, dostala v utorok zelenú od ruského ministerstva zdravotníctva. Putin poznamenal, že dúfa, že Rusko čoskoro začne hromadnú výrobu vakcíny proti Covid-19.

"Pokiaľ viem, dnes ráno bola zaregistrovaná prvá vakcína proti novému koronavírusu na svete," povedal ruský prezident a prezradil, že jeho vlastná dcéra už bola zaočkovaná proti vírusu. Putin tiež uviedol, že jeho dcéra mala po podaní očkovacej látky miernu teplotu, ale rýchlo zmizla.

„Jedna z mojich dcér dostala vakcínu. Po očkovaní mala nasledujúci deň teplotu 38°C, inak je všetko v poriadku,“ ubezpečil ruský prezident.

Nesprávne navrhnutá a uponáhľaná vakcína proti Covid-19 by mohla spôsobiť infekciu, upozorňuje ruský virologický expert
Ruská vakcína proti Covid-19 by mohla byť nebezpečná a dokonca by mohla spôsobiť infekciu, ak by bola nesprávne navrhnutá, hovorí Alexander Chepurnov, bývalý vedúci laboratória vo Výskumnom stredisku pre virológiu a biotechnológiu, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Ruská podpredsedníčka vlády Tatyana Goliková povedala, že vakcína bude podaná zdravotníckym pracovníkom začiatkom septembra. Bude k dispozícii širokej verejnosti na dobrovoľnom základe od januára 2007.

V Rusku evidujú celkovo 897.599 prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom chorobe, ktorú koronavírus spôsobuje, podľahlo celkovo 15.131 ľudí a 703.175 osôb sa z nej vyliečilo.

V Maďarsku zhabali rúška pochybnej kvality, ktoré viezol slovenský kamión
Vyše 100.000 kusov zdravotných ochranných prostriedkov pochybnej kvality a falšovaný tovar rôzneho druhu viezol slovenský kamión, ktorý na maďarskej diaľnici M1 kontrolovali v pondelok príslušníci maďarského Národného úradu pre dane a clá... Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | TASR