Strana Smer-SD chce o situácii vo Východoslovenských elektrárňach rokovať na najbližšej parlamentnej schôdzi
10 | 08 | 2020 I SITA

Predseda opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico navrhne do programu najbližšej parlamentnej schôdze bod k aktuálnej situácii vo Východoslovenských elektrárňach (VSE).


Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii v centrále strany v Bratislave. Predseda Národnej rady SR (NR SR) by mal ešte dnes informovať, či zvolá rokovanie pléna k vetovaným zákonom od prezidentky Zuzany Čaputovej na stredu 12. augusta, alebo na pôvodne avizovaný termín 1. septembra. Šéfovia poslaneckých klubov koaličných strán dnes agentúre SITA potvrdili, že majú dostatok poslancov na zvolanie schôdze.

Minister hospodárstva Richard Sulík (OĽaNO) verejnosť 31. júla informoval, že pološtátne energetické monopoly ZSE a VSE sa spoja. Štát si totiž neuplatní predkupné právo na podiel vo VSE, za čo by mal podľa Sulíka dostať 35 miliónov eur.

Šeliga vyzval bieloruské úrady na zastavenie násilia na svojich občanoch
Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) vyzval bieloruské úrady, aby okamžite zastavili násilie a útlak, ktoré páchajú na svojich občanoch. Uviedol to na sociálnej sieti. Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | SITA


„Situácia vo VSE je totálna zrada. Využijeme najbližšiu schôdzu, aby sme o tejto téme rokovali aj na pôde parlamentu a taktiež predostreli naše námietky k spomínaným zákonom," avizoval Fico.

Prezidentka Čaputová v piatok 31. júla oznámila, že vetovala tri návrhy zákonov. Jedným z nich bola novela zákona o elektronických komunikáciách, ktorá má hygienikom umožniť získať od operátorov telefónne čísla navrátilcov z epidemiologicky rizikovejších krajín na Slovensko.

Prezidentka tiež vetovala novelu zákona o komisárovi pre deti a komisárovi pre osoby so zdravotným postihnutím. Treťou vrátenou normou je novela o prokuratúre, ktorá zavádza nové pravidlá pri voľbe generálneho prokurátora a špeciálneho prokurátora.

Fico chce pre kauzu Tipos odvolávať Kollára z funkcie predsedu parlamentu
Predseda Smeru - sociálnej demokracie (Smer-SD) Robert Fico chce pre kauzu Tipos odvolať Borisa Kollára (Sme rodina) z funkcie predsedu Národnej rady SR (NR SR). Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | SITA