Luxusnú chatu má aj Blanárov bývalý vicežupan
10 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Firma SOAR, ktorá postavila za mimoriadne výhodných podmienok chatu v Terchovej bývalému žilinskému županovi Jurajovi Blanárovi (Smer-SD), sa podieľala aj na stavbe nehnuteľnosti patriacej jeho bývalému zástupcovi Jozefovi Štrbovi.


Informujú o tom Aktuality.sk, ktoré pripomínajú, že predmetná firma od žilinskej župy pod Blanárovým vedením získala zákazky celkovo za vyše 22 miliónov eur.

„Kým doteraz fakturované výdavky na výstavbu Blanárovej chaty sa podľa informácií Aktuality.sk vyšplhali na 80-tisíc eur pri plánovaných nákladoch na úrovni 140-tisíc eur, v prípade Štrbu to bolo 60-tisíc oproti plánovaným 110-tisíc eur v stavebnom povolení. Ak sú obe sumy konečné, v praxi by to znamenalo, že obaja ušetrili desiatky tisíc eur,“ informuje portál.

Viacpodlažný dom s výhladom na dominanty Malej Fatry má úžitkovú plochu 178 metrov štvorcových. Štrba pritom najskôr Aktualitám tvrdil, že chatu staval svojpomocne. Neskôr povedal, že firma SOAR dodávala iba drobnú časť stavby. Podľa svojich slov o zákazkách firmy pre župu nevedel.

Pyšná mamička Monika Bagárová: Ako je možné, že jej dvojmesačná dcérka už zarába?
Sú to ešte len dva mesiace, čo prišla na svet Rumia, dcéra Moniky Bagárovej a zápasníka Makhmuda Muradova. Sympatická speváčka teraz prezradila, že rodina už vďaka malému dievčatku zarába. Ako je to možné? Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Timotej Dudka