Doplatky za lieky pre ohrozené skupiny sa budú rušiť, vyhlásil Kollár (aktualizácia)
15 | 07 | 2020 I SITA

Doplatky za lieky pre deti do šiestich rokov, dôchodcov a ZŤP sa budú rušiť.


Na tlačovej konferencii vládnej koalície to uviedol predseda parlamentu Boris Kollár. Ako konštatoval, napĺňa sa tak jeden z hlavných bodov predvolebného programu strany Sme rodina.

"Veľa ľudí mi písalo, pán Kollár, mám mizerný dôchodok a keď zaplatím všetky poplatky, ostane mi 50 až 60 eur, a ja sa môžem rozhodnúť, či mi tých 50 eur zostane na jedlo alebo ich miniem na lieky. Tento gordický uzol sme práve teraz s celou vládou rozťali," dodal predseda parlamentu.

Aktualizované 15.7. o 11.31 hod.:

Ako povedal minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak, v zásade by zrušenie doplatkov za lieky malo platiť pre každého dôchodcu, dieťa do šiestich rokov a človeka s ťažkým zdravotným postihnutím prakticky bez obmedzenia.

"To, o čom uvažujeme, je, či predsa len nie je taká skupina dôchodcov, alebo aj rodín s deťmi s tými najvyššími príjmami, ktorí to de facto nepotrebujú. Čiže možno budeme debatovať o nejakom hornom strope, do akej výšky mesačného príjmu to bude, ale určite pri 90 percentách spoločnosti to bude úplne bez poplatkov," doplnil.

Od januára sa zavedie 200-eurový tehotenský príspevok pre matky od 4. mesiaca tehotenstva (aktualizácia)
Od začiatku budúceho roka sa zavedie 200-eurový tehotenský príspevok pre matky, na ktorý budú mať nárok od štvrtého mesiaca tehotenstva. Na stredajšej tlačovej besede to uviedol premiér Igor Matovič (OĽaNO). Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | SITA