Vrchný veliteľ hnutia Hamas prebehol k Izraelu. Ukradol „nebezpečné dokumenty“
13 | 07 | 2020 I Mário Martinka

Vrchný vojenský veliteľ hnutia Hamas prebehol do Izraela po tom, čo sa zistilo, že so židovským štátom spolupracuje ako špión, informoval saudskoarabský kanál al-Arabiya.


Podľa správy, ktorá citovala palestínske zdroje, bol dezertér námorným veliteľom zodpovedným za jednotku potápačov brigády Izz ad-Dín al-Kassám - vojenská ruka Hamasu, píše breitbart.com.

Podľa palestínskej spravodajskej stránky Amad media, funkcionár utiekol z pásma Gazy ovládaného Hamasom na izraelskom námornom člne, pričom sa mu podarilo ukradnúť hotovosť, sledovacie zariadenie a laptop s „tajnými nebezpečnými dokumentami“.

Vedúci predstavitelia Hamasu, ktorí boli v „stave hystérie“, zatkli vyše 16 ľudí. Ministerstvo vnútra Hamasu v nedeľu správy ostro odmietlo a vyhlásilo, že al Arabiya je známym obchodníkom s klamstvami.

„Odmietame falošné fámy uverejnené al-Arabijou, ktoré pripisovali ministerstvu vnútra nároky na zatknutie niekoľkých členov Hamasu za obvinenia zo spolupráce s Izraelom. Dôrazne tvrdíme, že al-Arabija praktizuje podvody a snaží sa šíriť fámy a klamstvá,“ uviedla v nedeľnom vyhlásení teroristická skupina v Gaze.

Hamas v apríli vyhlásil, že zatkol niekoľko Palestínčanov, ktorí spolupracovali s Izraelom. Jedným z nich bol mierový aktivista, ktorý s Izraelčanmi komunikoval prostredníctvom aplikácie Zoom a bol zatknutý z dôvodu velezrady a „normalizácie“.

Ako Palestínčania terorizujú svojich vlastných ľudí
Komentár Bassama Tawila pre portál Gatestoneinstitute. Čítať ďalej
11 | 07 | 2020 | Mário Martinka