Aneta Parišková po únavnom boji s rakovinou: Posledné infúzie a hurá domov!
13 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Moderátorka spravodajstva Aneta Parišková (47) má veľký dôvod k úsmevu. Po dlhom boji v nemocnici ukončuje chemoterapie a chystá sa za svojimi najbližšími. Hoci až následné vyšetrenia ukážu, či sa jej zákernú chorobu podarilo prekonať, ona o dobrých výsledkoch skrátka nepochybuje, informuje portál Blesk.


Sú to už zhruba tri mesiace, čo sa moderátorka hlavného spravodajstva TV JOJ dozvedela desivú diagnózu: non-Hodgkinov lymfóm srdca a pľúc, teda zhubný nádor lymfatického systému. Prvú chemoterapiu podstúpila 5. mája, odvtedy jej liečivá chémia vtiekla do žíl už štyrikrát. Rakovine sa jej darí čeliť aj vďaka obrovskej psychickej podpore svojho manžela a troch synov.

Aj napriek vážnej chorobe sa totiž snaží pracovať, podobne ako napríklad speváčka Anna Slováčková (24). Tá totiž tiež vystupovala aj počas svojej náročnej liečby rakoviny prsníka. Na rozdiel od dcéry saxofonistu Felixa Slováčka (77) a herečky Dagmar Patrasovej (64), ktorá sa však za svoju holú hlavu nehanbila, Parišková dáva na televíznych obrazovkách prednosť parochniam.

Vážne chorá Parišková po 11 týždňoch späť na obrazovke! Avšak má to jeden háčik
Moderátorka televíznych novín Aneta Parišková (47) prekvapila divákov TV JOJ, keď sa po dlhšom čase objavila na obrazovke. Po 11 týždňoch náročnej liečby na onkológii sa dohodla s lekármi, že bude predsa len môcť pár dní v mesiaci moderovať, píše... Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Okrem prirodzených následkov liečby, ako je práve strata vlasov či nevoľnosti, je pre Anetu nesmierne ťažká najmä iná vec - odlúčenie sa od rodiny. Do nemocnice si ich totiž so sebou vziať nemôže.

„Nedočkavo sledujem, ako mi odkvapkáva posledná infúzia, a konečne, po piatich dňoch odídem z nemocnice domov za svojimi milovanými,“ okomentovala fotku z nemocnice so záberom na stojan s infúziou.

„Dnes som ukončila 4. cyklus chemoterapie a navyše som absolvovala CT vyšetrenie. Verím, že jeho výsledky budú priaznivé,“ dodala optimisticky, a ako sa vzápätí ukázalo, priala by jej to aj jej početná fanúšikovská základňa.



Parišková sa s nimi totiž delí prostredníctvom sociálnych sietí o priebeh liečby už od jej začiatku. Dokonca zverejnila aj fotku, na ktorej bol jasne viditeľný príznak nebezpečnej choroby - desivo navretá krčná tepna.



„Táto fotka nie je pekná ani veselá a predsa si ju zrejme zarámujem, pretože mi asi zachránila život. Keď ju v noci zbadal môj otec, zavolal mi z Košíc, aby som si okamžite zavolala záchranku, pretože mi ide o život,“ napísala na Instagrame.

V nemocnici vtedy zistili, že jej na cievy a hlavne hornú dutú žilu netlačí zrazenina, ale nádor, čo jej narástol za hrudnou kosťou. Klasické symptómy rakoviny na sebe známa moderátorka pritom vôbec nespozorovala, a únavu či tlak na hrudi považovala iba za nahromadený stres, ktorý ju ničil v čase pandémie.

Michal David oslavuje 60. narodeniny: Prišiel o peniaze i kamarátov! Prečo?
Za pár dní oslávi okrúhlu šesťdesiatku, kráľovi diskoték Michalovi Davidovi preto venoval pozornosť portál Blesk, aby sme si spolu s ním pripomenuli Davidove svetlé chvíle, ale aj tie temnejšie.. Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Timotej Dudka