Strana Hlas – sociálna demokracia chce vyzbierať podpisy na registráciu do 10. augusta
11 | 07 | 2020 I SITA

Členovia novej Pellegriniho strany chcú navštíviť všetky kraje Slovenska.


Vznikajúca strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas) podpredsedu Národnej rady SR (NR SR) a bývalého premiéra Petra Pellegriniho chce vyzbierať podpisy potrebné na registráciu na Ministerstve vnútra SR do 10. augusta. Pre agentúru SITA to uviedol poslanec parlamentu a člen vznikajúcej strany Richard Raši. Doplnil, že členovia strany chcú predtým navštíviť všetky kraje Slovenska.

„Podpisy na registráciu strany chceme vyzbierať do 10. augusta, aby sme ich v ďalšom týždni mohli odovzdať na ministerstve vnútra. Som veľmi pozitívne prekvapený reakciami ľudí, ktorí nám chcú spontánne pomáhať. Už v pošte z 9. júla sa nám vrátilo niekoľko desiatok hárkov so stovkami podpisov,“ uviedol Raši.

Doplnil, že podpisové hárky sú zverejnené na stránke pellegrini.sk a akcia na podporu zberu podpisov Pelleton odštartuje v pondelok v Banskej Bystrici. Zúčastnia sa na nej podľa neho všetci zakladatelia. Ďalšie termíny stretnutí s občanmi v regiónoch zverejnia na ich facebookových stránkach.

Pellegriniho Hlas by mal volať doľava
Naša krajina reálne fungujúcu ľavicu potrebuje. Čítať ďalej
29 | 06 | 2020 | Aneta Leitmanová


Raši povedal, že strana Hlas bude financovaná transparentne. Prvé príspevky dajú jej zakladatelia a bude mať po svojom vzniku aj transparentný účet. „Podpisy si zbierame sami, nepotrebujeme na to agentúru, takže ideme na to šetrne. Doteraz sme mali výdavky iba na tričká a organizáciu dvoch tlačových besied. Podrobnosti o transparentnom účte zverejníme hneď po jeho založení,“ ozrejmil poslanec.

Podpredseda parlamentu Pellegrini avizoval spoluprácu so stranou Dobrá voľba exministra zdravotníctva a vnútra Tomáša Druckera. Na otázku agentúry SITA, či plánuje strana Hlas spolupracovať aj s niektorými inými stranami, Raši odpovedal, že keďže strana ešte nevznikla, „nateraz je táto otázka predčasná".

Pellegrini na tlačovej konferencii v stredu 17. júna vyhlásil, že k jeho novovznikajúcemu subjektu sa pridávajú poslanci parlamentu Richard Raši, Peter Žiga, Denisa Saková, Erik Tomáš, Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok, Peter Kmec, Róbert Puci a Ján Blcháč. Zároveň uviedol, že jeho nová politická strana bude bez sponzorov v pozadí a bude silno antifašistická.

Pri Pellegriniho strane môže zafungovať efekt snehovej gule, hovorí sociológ
Pri novej strane Petra Pellegriniho môže zafungovať efekt snehovej gule a môže sa posilniť jej podpora. Čítať ďalej
29 | 06 | 2020 | SITA