Tesla: Elon Musk hovorí, že autonómne riadenie piatej úrovne je "veľmi blízko"
10 | 07 | 2020 I Mário Martinka

Základná funkčnosť autonómneho riadenia piatej úrovne bude v tomto roku dokončená, hovorí generálny riaditeľ Tesly, Elon Musk.


Dnes sa Musk virtuálne zúčastnil Svetovej konferencie umelej inteligencie (WAIC) v Šanghaji, píše electrec.co.


Musk dohliada na niekoľko projektov týkajúcich sa umelej inteligencie, ale najvýznamnejším z nich je snaha spoločnosti Tesla dodať kompletný systém autonómneho riadenia úrovne 5. Na konferencii Musk krátko prediskutoval snahu Tesly dosiahnuť úplné autonómne riadenie vozidla a zároveň ukázal veľkú dôveru v dodávku takéhoto systému v najbližších mesiacoch na trh.

"Som veľmi presvedčený o tom, že dôjde k úrovňovej alebo v podstate k úplnej autonómii a myslím si, že k tomu dôjde veľmi rýchlo. Mám pocit, že v Tesle sme veľmi blízko autonómii úrovne 5." Generálny riaditeľ dodal: "Som si istý, že tento rok budeme mať základnú funkčnosť pre autonómiu úrovne 5."

Tento komentár je viac v súlade s jeho predchádzajúcimi výrokmi "úplne vybavenej" verzie s úplne samostatným riadením.

Keď Musk hovoril o „úplne vybavenej“ verzii samo-riadiaceho systému Tesly, znamenalo to vyplnenie medzery medzi jazdou na diaľnici a funkciami ako Smart Summon s možnosťou jazdy v meste. Spoločnosť Tesla k tomuto cieľu v poslednom čase veľmi rýchlo napreduje hlavne vďaka svojej novej funkcii „Traffic Light and Stop Sign Control.“

Nemecká kontrarozviedka varuje spotrebiteľov pred zadávaním údajov Číne
Nemecký Spolkový úrad na ochranu ústavy (BfV) varuje spotrebiteľov, že osobné údaje, ktoré poskytujú čínskym platobným spoločnostiam alebo iným technologickým firmám, by mohli skončiť v rukách čínskej vlády. Informovala o tom vo štvrtok agentúra... Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Keď spoločnosť Tesla dosiahne verziu doplnenú o "všetky funkcie," čo je teraz „základná funkčnosť pre autonómiu úrovne 5,“ neznamená to, že vozidlá značky Tesla budú úplne samé jazdiť. Automobilka bude musieť stále pracovať na vylepšení systému.

Musk počas konferencie vyhlásil: "Myslím si, že sme vyriešili všetky zásadné problémy, ktoré sa týkajú autonómie úrovne 5. Existuje veľa malých problémov. A teda budeme čeliť výzve vyriešenia všetkých týchto malých problémov a potom budeme musieť celý systém dať dohromady. A potom budeme pokračovať v riešení dlhodobých problémov. Zistíte teda, že dokážete zvládnuť veľkú väčšinu situácií."

Generálny riaditeľ dodal, že spoločnosť Tesla pripravuje svoj systém na zvládnutie veľmi zvláštnych situácií, s ktorými sa môžete stretnúť na cestách: "Musíte mať systém, ktorý sám vie riešiť a natrénovať si tieto zvláštne situácie. Preto potrebujete takýto druh situácií zo skutočného sveta. Nič nie je zložitejšie a divnejšie ako skutočný svet."

Preto spoločnosť Tesla ťaží z toho, že má na cestách stovky tisíc áut, ktoré sú vybavené senzormi a kamerami. Autá tieto informácie posielajú späť do spoločnosti Tesla na analýzu. Celý videohovor z každoročnej Svetovej konferencie umelej inteligencie (WAIC) v Šanghaji si môžte pozrieť nižšie:



Primátor Soulu bol nájdený mŕtvy
Primátor Soulu - človek, ktorý je považovaný za druhého najmocnejšieho úradníka v Južnej Kórei - bol nájdený mŕtvy na úbočí kopca v hlavnom meste, píše cnn.com Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | Mário Martinka