KLM real estate plánuje pri Sliači výstavbu veľkokapacitných skladov za 17 mil. eur
10 | 07 | 2020 I SITA

 Firma KLM real estate, a.s. rozširuje sieť svojich prevádzok v rámci Slovenska o zásobovanie a skladovanie.


Pri Sliači plánuje investovať 17 mil. eur a zamestnať približne 200 ľudí. Projekt ako taký však ešte čakajú zmeny. Ako pre agentúru SITA uviedol konateľ spoločnosti Vladimír Buček, zámer aktuálne prepracovávajú, určite ho však plánujú opätovne predložiť. "Pre zväčšujúci sa záujem svojich zákazníkov o špedičné služby sa spoločnosť rozhodla vybudovať veľkokapacitné sklady v lokalite stredného Slovenska, v blízkosti jeho dopravného centra, Zvolena. Umiestnenie skladov v katastri Sliača - Hájniky vyplýva z blízkosti nadradenej dopravnej infraštruktúry - R1, R2 a R3 pričom spĺňa všetky požiadavky stavebníka z hľadiska jeho zámerov," uvádza sa v pôvodnom zámere predloženom na posúdenie vplyvov na životné prostredie. S výstavbou plánovala firma začať v roku 2022, odhaduje ju na 12 mesiacov.

Kolíková chce zrušiť sudcovskú imunitu, nechce však trestať právny názor
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) chce z ústavy vyňať ustanovenie o sudcovskej rozhodovacej imunite, nechce ich však trestať za právny názor. Zrušiť chce aj nutnosť súhlasu Ústavného súdu na väzobné stíhanie sudcov. Uviedla to na... Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | TASR


Navrhovaný investičný zámer predstavuje výstavbu komplexného areálu veľkokapacitných skladov pre zákazníkov spoločnosti zo Slovenska alebo zo zahraničia. Zámerom je vybudovať areál pozostávajúci z troch základných samostatných objektov skladových hál. Každý bude funkčne rozdelený do dvoch základných dispozičných častí, administratívnych priestorov a skladovej haly.

Celková zastavaná plocha pôvodne navrhovaných objektov je spolu viac ako 36 000 metrov štvorcových, v rámci areálu bude k dispozícii 107 parkovacích miest pre osobné automobily a 40 parkovacích miest pre nákladné vozidlá. V komplexe skladov plánovali zamestnať asi 200 pracovníkov, 170 v prevádzke a 30 v administratíve. Prevádzka by mala byť trojzmenná.

Rezort práce a sociálnych vecí pripravuje návrh zákona o osobnom dôchodkovom produkte
Novým zákonom by sa mali vytvoriť podmienky pre poskytovanie štandardizovaného produktu osobného sporenia jednotlivcov na dôchodok. Čítať ďalej
10 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA