Záchranná loď Sea-Watch 3 má technické nedostatky. Taliansko ju preto zadržalo
09 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Talianska pobrežná stráž oznámila, že talianske úrady zadržali v stredu v sicílskom prístave nemeckú záchrannú loď Sea-Watch 3, keď u nej objavili "viacero odchýlok" technického a prevádzkového charakteru. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.


Sea-Watch 3 zakotvila v prístave mesta Porto Empedocle na juhozápade Sicílie po tom, ako strávila istý čas v karanténe. Koncom júna prepravila viac ako 200 migrantov na trajekt Moby Zaza, kde sa nachádzali i migranti s potvrdenou nákazou koronavírusom SARS-CoV-2.

Zistené nedostatky na Sea-Watch 3 mohli podľa vyhlásenia talianskej pobrežnej stráže ohroziť bezpečnosť posádky i prípadných zachránených osôb. Plavidlo zostane podľa pobrežnej stráže "zhabané", kým sa nedostatky neodstránia.

Loď patriaca nemeckej charitatívnej organizácii Sea-Watch obnovila záchranné operácie v oblasti Stredozemného mora začiatkom júna.

Taliansko a Malta v súvislosti s pandémiou koronavírusu zachráneným migrantom nepovoľujú okamžité vylodenie sa vo svojich prístavoch, pripomína DPA. Týchto ľudí prichádzajúcich po mori umiestňujú do karantény na plavidlách pri pobreží. Jednou z karanténnych lodí je i Moby Zaza.

Jeden z najkrutejších indických gangstrov, bol zatknutý až potom, ako gang zabil 8 policajtov (VIDEO)
Vikas Dubey, notoricky známy gangster, ktorý čelí obvineniam z vrážd, únosov a vydieraní, bol zatknutý po tom, ako jeho gang zabil 8 policajtov, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | Marek Molnár