SaS a Za ľudí nebudú hlasovať pri odvolávaní B. Kollára z funkcie
07 | 07 | 2020 I TASR

Poslankyňa Jana Cigániková (SaS) vyzvala premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby zakročil a nastavil rovnováhu vo vlastnej vláde.


Poslanci SaS a Za ľudí sa nezúčastnia na hlasovaní o odvolávaní predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina). Informovali o tom predstavitelia strán na utorkovej tlačovej konferencii po začatí tajného hlasovania.

Poslankyňa Jana Cigániková (SaS) vyzvala premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby zakročil a nastavil rovnováhu vo vlastnej vláde.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová pripomenula, že SaS a Za ľudí vyzvali Kollára na odstúpenie z funkcie. "On zvolil túto formu a poslanecký klub sa nechce na tomto zúčastňovať," poznamenala. Dodala, že SaS pokračuje ako pevná súčasť koalície.

Predsedníčka klubu Za ľudí Jana Žitňanská dodala, že "loptička" je na strane Kollára. "Ešte stále sa môže zachovať ako chlap a môže odstúpiť," povedala. To, že hodil zodpovednosť na nich nepovažujú podľa jej slov za férové. Doplnila, že na koaličnej rade chce hovoriť aj o spôsobe komunikácie koaličného partnera.

Vo vlaku došlo k výboju elektrického prúdu! (foto)
Vlak pri Senici vošiel do uvoľneného vedenia a došlo k výboju elektrického prúdu. Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Peter Haluza, TASR


Cigániková podotkla, že kauza pre ňu uzavretá nie je. Rovnako kritizovala vyjadrenia Kollára. Podľa nej sa takto koaličný partner nemôže správať. Vyzvala Matoviča, aby zakročil, a aby prestali s Kollárom hrať žabomyšie hry a hádzať zodpovednosť na koaličných partnerov.

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga si myslí, že sú okamihy, keď si pre Slovensko treba zahryznúť do jazyka z dôvodu reforiem v krajine. Diplomovka je podľa neho Kollárovo osobné zlyhanie a neschopnosť vyvodiť zodpovednosť. Tvrdí, že SaS a Za ľudí nestiahli chvost, ale nechceli, aby padla vláda, pretože koalícia má prednosť.

Minimálna mzda by sa mala tento rok zmraziť a následne naviazať na prognózované mzdy, tvrdia analytici z IFP
Minimálnu mzdu by bolo v tomto roku vhodné zmraziť a do budúcnosti ju stanoviť vo výške 50 % prognózovanej priemernej mzdy v danom roku. Tvrdia to analytici Inštitútu finančnej politiky (IFP) pri ministerstve financií, podľa ktorých by pri takomto... Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | SITA