V španielskom Katalánsku po prudkom náraste prípadov uzavreli okres Segria
04 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Úrady v španielskom regióne Katalánsko v súvislosti s nárastom počtu prípadov nákazy novým koronavírusom uzavreli v sobotu oblasť vrátane mesta Lleida, kde žije približne 200.000 obyvateľov.


K opatreniu prichádza v čase, keď sa v Španielsku začali letné prázdniny a krajina znovu prijíma návštevníkov z 12 nečlenských krajín Európskej únie, informuje agentúra AFP.

Španielsko otvorilo svoje hranice s krajinami schengenského priestoru v rámci EÚ a Britániou už 21. júna, kedy v krajine skončil núdzový stav. Katalánsky premiér Quim Torra uviedol, že sa rozhodli obmedziť pohyb obyvateľstva v okrese Segria na základe údajov, ktoré potvrdzujú prudký nárast počtu prípadov nákazy. Dodal, že ľudia nesmú oblasť opustiť ani do nej vstúpiť.

Počet prípadov nákazy za posledný deň stúpol v zmienenom okrese o 60, celkový počet infikovaných tak dosiahol 4030, píše agentúra DPA. V Španielsku od začiatku pandémie zaevidovali už 250.545 prípadov infekcie a 28.385 úmrtí. V piatok pribudlo 17 úmrtí na chorobu COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje. Šlo o najvyšší denný nárast od 19. júna.

Lietadlo z Berlína núdzovo pristálo v Solúne
Lietadlo spoločnosti Ryanair na linke z Berlína do Atén so 164 ľuďmi na palube muselo v piatok núdzovo pristáť na letisku v severogréckom Solúne. Informovala o tom agentúra Reuters. Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR