Projekt vládnych novín uviazol, nebude v nich ani Kollárova diplomovka
04 | 07 | 2020 I Peter Haluza

Vládne noviny majú vychádzať 12-krát do roka na 32 plnofarebných stranách.


Kým sa zrealizuje projekt štátom platených vládnych novín, môže ubehnúť ešte aj rok. Najskôr treba totiž uskutočniť verejné obstarávanie firmy, ktorá ich bude tlačiť. A to môže trvať aj vyše 500 dní, píšu Aktuality.sk.

„Vládny informačný leták“ podľa šéfa tlačového odboru premiéra Igora Matoviča Richarda Pekára nemá ambíciu preberať prácu klasických médií. Vládne noviny totiž nebudú mať ambíciu informovať o kauzách, ale skôr o prijatých zákonoch, ich dopade na dopad na štát a na občanov, alebo o míňaní štátnych peňazí.

„Keď sa príjme zákon, na základe ktorého by sa preverovali diplomové práce alebo sa odnímali akreditácie vysokým školám, tak taká informácia sa tam objaví,” odpovedal Pekár na otázku, či budú súčasťou obsahu vládnych novín napríklad aj kauzy typu diplomová práca predsedu NR SR B. Kollára.

Pekár sa chce o tomto projekte rozprávať s hovorcami všetkých ministerstiev už v utorok na budúci týždeň, uviedli Aktuality. Premiér na stretnutí síce prítomný nebude, ale pri výbere názvu novín sa má postupovať typicky „matovičovsky“. Podľa Pekára zverejnia pár tipov na internete a ľudia budú môcť hlasovať.

M. Krajčí si cestu do Ruska nechal zaplatiť ruským parlamentom
V marci 2018 sa vtedajší poslanec NR SR Marek Krajčí (OĽaNO) zúčastnil na ruských prezidentských voľbách ako pozorovateľ. Podľa vyjadrenia národnej rady však nešlo o oficiálnu zahraničnú cestu a Krajčí bol v Rusku ako súkromná osoba.... Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok