Sklenka na polícii vypovedá o Ficovi. Multimilionár Fiľo sa mu mal zahryznúť do krku
03 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Bývalý sudca Vladimír Sklenka pred vyšetrovateľmi vypovedá o vzťahoch medzi ružomberským multimilionárom Milanom Fiľom a expremiérom Robertom Ficom. Podľa Sklenku sa mal Fiľo v prípade súdneho sporu týkajúceho sa ružomberských papierní Ficovi „zahryznúť do krku“, z čoho začal byť expremiér nervózny, píše Denník N.


Spor sa týkal akcií firmy Eco-Invest patriacej Fiľovi. Podľa zmluvy totiž mali zamestnanci papierní dostať po privatizácii podniku pätnásť percent akcií, k čomu ale nedošlo a Fiľa napokon zažalovali. Po tom, ako sa Fiľo v tejto veci stále dopytoval Fica, mal expremiér poveriť Moniku Jankovskú, aby sa o záležitosť postarala.

Súdny spor mal dopadnúť v prospech Fiľa, ktorý je považovaný za Ficovho donora. Sklenka o vzájomných vzťahoch oboch mužov a taktiež o tom, že Fico sa mal v prípade Fiľovho súdneho sporu angažovať, vypovedá na nitrianskej pobočke NAKA. 

NAKA znovu zasahuje v rámci akcie Dobytkár (aktualizácia)
Národná kriminálna agentúra (NAKA) znovu zasahuje v rámci akcie Dobytkár a pokračuje vo vyšetrovaní prípadu z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Informuje o tom Polícia SR na profile na sociálnej sieti. Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | Peter Haluza, TASR


Denník N pripomína, že exsudca, ktorý vďaka spolupráci s políciou vystupuje ako svedok a nie ako obvinený, mal na bratislavských súdoch  pôsobiť ako vybavovač Mariana Kočnera. Práve Kočnerovi malo pritom na výsledku Fiľovho súdneho sporu veľmi záležať. Mal totiž očakávať, že v prípade jeho pomoci môže na celom prípade získať. 

Kočner mal Sklenkovi sľúbiť 300-tisíc eur v prípade, ak spor dopadne v prospech Fiľa. „Bola to taká najväčšia vec, ktorú Kočner intenzívne riešil. Nie sám, riešili sme to oveľa viac ako Technopol,“ tvrdí exsudca. 

Vypovedá tiež o tom, že Kočner si mal na Fica počkať v garážach bytového domu Bonaparte. Mal tak urobiť po tom, ako šéfa Smeru nevedel kontaktovať a Sklenkovi sa tiež pochválil, že sa s Ficom stretol a ponúkol mu advokáta pre Fiľa. 

Ružomberský podnikateľ na súde napokon uspel aj bez Fiľovej pomoci. Podľa Denníka N mal Sklenka v tejto súvislosti pred vyšetrovateľmi hovoriť aj o klebete, že sudcovia si mali rozdeliť päť miliónov eur. Sudcovia však akékoľvek podozrenia z ovplyvňovania pri rozhodovaní odmietajú. 

Viliama Mišenku, odsúdeného na 23 rokov za vraždu, zatkli v Rakúsku
Odsúdeného Viliama Mišenku zatkli vo štvrtok v Rakúsku na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Na úteku bol od marca 2018, keď ho Najvyšší súd (NS) SR poslal do výkonu trestu na 23 rokov za úkladnú vraždu v štádiu pokusu formou účastníctva ako... Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR