Testy v stredu potvrdili koronavírus u 13 ľudí
02 | 07 | 2020 I SITA

 Testy v stredu potvrdili koronavírus u 13 ľudí. Počet osôb pozitívne testovaných na ochorenie Covid-19 tak stúpol na 1 700.


Laboratóriá za uplynulý deň otestovali vyše 1 700 vzoriek, spolu urobili už takmer 214-tisíc testov. Chorobe nepodľahla žiadna ďalšia osoba a nevyliečil sa žiadny ďalší pacient. Celkovo sa doposiaľ uzdravilo 1 466 ľudí. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Počet hospitalizovaných pacientov podľa korona.gov.sk klesol o šesť, aktuálne je ich 14. U šiestich z nich bolo ochorenie Covid-19 potvrdené. Z toho sú na jednotkách intenzívnej starostlivosti traja pacienti, po dlhšom čase jeden pacient potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. Kĺzavý medián je stále na hodnote 13.

Zo stredajšieho testovania potvrdili sedem nových prípadov v Bratislavskom kraji. Troch nových infikovaných má Nitriansky kraj a po jednom novom prípade evidujú v Banskobystrickom, Košickom a Trenčianskom kraji.

Špeciálny prokurátor odmieta tvrdenie, že sa nezúčastnil vyšetrenia na polygrafe
Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik vyvracia tvrdenie, že sa odmietol podrobiť vyšetreniu na polygrafe, ktoré je súčasťou previerky Národného bezpečnostného úradu. Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | TASR