Zdeněk Troška prezradil, prečo by slávna trilógia Slunce, seno nebola tak úspešná, keby vznikala dnes
30 | 06 | 2020 I Timotej Dudka

Ako píše portál Instory, tento rok to bude neuveriteľných 37 rokov od chvíle, kedy v malej juhočeskej dedinke naďaleko Volyne začal vtedy takmer začínajúci Zdeněk Troška (67) natáčať prvý diel zo svojej, dnes už veľmi úspešnej komédie Slunce, seno. Prečo je trilógia tak obľúbená, ale prečo by nebola, keby vznikala dnes?


„Mal vzniknúť aj štvrtý diel Slunce, seno, ufoni, ale k realizácii nedošlo. Škoda. Malo to byť vlastne o tom, ako si babku v posteli odnesú mimozemšťania. Stále sa ma ľudia pýtajú, či neuvažujem o natočení pokračovania a ja hovorím, že už to nejde,“ zveril sa Zdeněk Troška, ktorý sa síce narodil v Strakoniciach, ale celý život žije v Hošticiach, ktoré svojimi filmami preslávil.

Neustále, aj skoro štyri desiatky rokov od uvedenia prvého dielu, jazdia do Hoštíc davy ľudí. Hoci sa dedinka celkom zmenila a dom, kde bývali džbery s pomätenou babkou v posteli, je na nepoznanie, a vedľajšia chalupa Konopníkových už skoro taktiež, má však stále svoje čaro.



„Stále sem jazdia davy ľudí a keď som zrovna na rínku a niekto ma odchytí, fungujem tu ako sprievodca. Ale som rád, že sa ľuďom stále moje filmy páčia. To je pre režiséra to najväčšie ocenenie. Kdeže Levy, Oscary, ale diváci a ohlasy. Avšak, keby žili všetci tí herci, z ktorých väčšina už zomrela, a vzal by som ich a natočil by som presne to isté čo vtedy dnes, už by to najskôr taký ohlas nemalo. Bolo to tou dobou, atmosférou, situáciami a všetkým, čo sa vtedy na tej dedine odohrávalo,“ domnieva sa Troška.

Spoveď Jasminy Alagič: Niekoľkokrát som sa už dnes rozplakala!
Známa moderátorka Jasmina Alagič Vrbovská (31) mala v poslednej dobe hneď niekoľko dôvodov na oslavu. Najskôr oslávila prvé výročie svadby s Patrikom „Rytmusom“ Vrbovským (43), teraz navyše oslávila narodeniny. Tie si užíva na pláži aj so svojou... Čítať ďalej
29 | 06 | 2020 | Timotej Dudka