NAKA zasahuje v centrále Sociálnej poisťovne (aktualizácia)
30 | 06 | 2020 I Peter Haluza, SITA

Razia má súvisieť s Marianom Kočnerom.


V ústredí Sociálnej poisťovne v Bratislave sa koná razia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Podľa informácií TV JOJ má razia súvisieť s Marianom Kočnerom. Kočner mal údajne nezákonne získať prístup do databázy poisťovne.

Aktualizované 30.6. o 11.25 hod.:

Pracovná skupina „Novinár“ prehľadáva priestory s cieľom zaistiť dôkazy. Ako doplnila polícia na sociálnej sieti, tie sú potrebné v súvislosti s nezákonnou lustráciou v systémoch Sociálnej poisťovne. Vyšetrovateľ začal trestné konanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu neoprávneného nakladania s osobnými údajmi.

Hovorca Prezídia policajného zboru SR Michal Slivka pre agentúru SITA uviedol, že polícia aktuálne zisťuje o zásahu potrebné informácie.

Aktualizácia 30.6. o 16.05 hod.:

Hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder pre agentúru SITA potvrdil, že zásah NAKA súvisí s nezákonným prístupom do databáz inštitúcie zo strany Mariana K., ktorý je v súčasnosti neprávoplatne odsúdený v kauze zmeniek TV Markíza a obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

„Môžem potvrdiť, že zásah NAKA súvisí so zneužívaním osobných údajov, ktorého sa mal dopustiť Marian K. Žiadne ďalšie informácie o zásahu však nemáme,“ povedal Višváder pre agentúru SITA. Dodal, že razia na centrále Sociálnej poisťovne stále prebieha a pravdepodobne potrvá do večerných hodín.

Pentagón tvrdí, že nemá dôkazy k škandálu o Rusku a Talibane
Americké ministerstvo obrany oznámilo, že nemá dôkazy na potvrdenie medializovaných správ, podľa ktorých oddiel ruskej vojenskej spravodajskej služby nabádal bojovníkov afganského fundamentalistického hnutia Talibanu na útok na jednotky... Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR