Za Kollárovo zlyhanie zaplatia všetci ľudia s titulom, tvrdí Pellegrini
29 | 06 | 2020 I TASR

Podľa Pellegriniho sú poslanci pripravení podpísať sa pod návrh na odvolanie Borisa Kollára.


Ak bude mať celá vládna koalícia politický postoj, že chce preverovať tituly všetkých vysokoškolsky vzdelaných ľudí, poslanci Národnej rady (NR) SR sú pripravení podpísať sa pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu s návrhom na odvolanie Borisa Kollára (Sme rodina) z postu predsedu NR SR. Tvrdí to podpredseda NR SR Peter Pellegrini v reakcii na pondelkovú tlačovú besedu hnutia OĽaNO.

"Igor Matovič a hnutie OĽaNO dnes potvrdili, že v rámci udržania moci sú schopní spreneveriť sa všetkým svojim sľubom o čistote v politike. Namiesto jasnej požiadavky na vyvodenie zodpovednosti druhého najvyššieho ústavného činiteľa za 'zlodejinu' ide spraviť pohon na celý národ s neuveriteľným a ničím nepodloženým tvrdením, že polovica vysokoškolských titulov na Slovensku je falošná," uviedol Pellegrini na sociálnej sieti.

Poslanecký klub OĽaNO považuje kauzu diplomovej práce Borisa Kollára za zlyhanie školiteľa, študenta, oponenta aj systému hodnotenia záverečných prác. Žiada o preverenie záverečných prác na vysokých školách za obdobie, na ktorom sa dohodnú minister školstva Branislav Gröhling (SaS) a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Do septembra majú pripraviť zákon, hroziť má aj odoberanie akreditácií školám.

Premiér by bol rád, keby sa strany Za ľudí a SaS správali v súlade s koaličnou dohodou
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) by bol rád, keby sa strany Za ľudí a Sloboda a Solidarita (SaS) správali v súlade s koaličnou dohodou. Čítať ďalej
29 | 06 | 2020 | SITA