Mladík napadol v Bratislave policajtov a zrejme aj dve ženy
28 | 06 | 2020 I TASR

Mladý 26-ročný muž z Fiľakova napadol v sobotu (27.6.) na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí dvoch členov policajnej hliadky, podozrivý bol aj z napadnutia dvoch žien. Policajtka po jeho útoku spadla na zem. Agentúru TASR o prípade informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.


Policajnú hliadku vyslali ešte v sobotu predpoludním na Hviezdoslavovo námestie, kde neznámy muž údajne fyzicky napadol dve ženy. Policajti podozrivého muža na základe popisu vypátrali a vyzvali ho na predloženie dokladov.

"Muž však doklady odmietol predložiť a s policajnou hliadkou nespolupracoval. Policajti sa ho preto rozhodli predviesť na príslušné policajné oddelenie. Počas predvádzania podozrivý muž napadol oboch členov hliadky a dal sa na útek," priblížila hovorkyňa.

13. dôchodky v tomto roku na 99 percent vyplatíme, tvrdí minister Krajniak
Výška trinásteho dôchodku bude niekde medzi 100-percentným trinástym dôchodkom a medzi tým, čo bolo vyplácané v minulom roku. Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | SITA


Ako ďalej uviedla, policajt ihneď po útoku muža obmedzil na osobnej slobode a privolal ďalšie hliadky. Muž putoval do cely policajného zaistenia. Lustráciou v policajných evidenciách policajti zistili, že v minulosti sa už dopustil priestupku proti občianskemu spolunažívaniu za to, že  fyzicky napadol iného.

Muž čelí za svoje konanie obvineniu z pokračovacieho prečinu výtržníctva a zločinu útoku na verejného činiteľa. Vyšetrovateľ zároveň spracováva podnet k podaniu návrhu na vzatie obvineného do väzby.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov.