Obeť havárie zažalovala Teslu potom, čo zlyhalo „najbezpečnejšie auto, aké kedy bolo vyrobené“
27 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Spoločnosť Tesla bola žalovaná kvôli havárii, ktorá sa uskutočnila minulý rok. Pri havárii zlyhal Model 3, pričom vodič zostal s poškodeným mozgom, informuje portál RT.


Zakladateľ spoločnosti Tesla Elon Musk opísal Model 3 ako „najbezpečnejšie vozidlo, aké kedy bolo vyrobené“ a spoločnosť už predtým tvrdila, že Národná správa pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) uviedla, že má „najnižšiu pravdepodobnosť poškodenia zo všetkých vozidiel, aké kedy boli testované“.

Existuje však značný spor o tom, či je to skutočne tak, pretože Musk minulý rok dostal od regulačného orgánu list v súvislosti so „zavádzajúcimi“ vyhláseniami.

Ukazuje sa, že Model 3 nie je odolný voči vážnym zraneniam, pretože airbagy vozidla sa minulý rok nedokázali vypustiť na Marylandskej diaľnici, čo viedlo k poškodeniu mozgu vodiča.

Ruské stíhacie lietadlo Su-30 v piatok "odprevadilo" tri špionážne lietadlá USA (VIDEO)
Ruská armáda zverejnila videozáznam ukazujúci okamih, ako stíhacie lietadlo Su-30 v piatok zachytilo skupinu amerických špionážnych lietadiel nad Čiernym morom, pričom ich odprevadilo až k južným hraniciam, informuje portál RT.. Čítať ďalej
27 | 06 | 2020 | Marek Molnár


V 27-stranovej sťažnosti, ktorá bola zverejnená na portáli Bloomberg, Kristian Edwards a jej manžel uviedli, že spoločnosť „testovala, vyrábala, predávala a distribuovala“ produkt, ktorý bol vypustený na trh v „chybnom a neprimerane nebezpečnom stave“.

Prípad sa považuje za prvý svojho druhu zameraný na bezpečnosť airbagov výrobcu automobilov. Podľa súdneho konania sa Edwards snaží získať náhradu za svoje lekárske výdavky, ušlý zárobok a spôsobenú bolesť.

Poruchy autopilotov Tesly sú obviňované z viacerých úmrtí po celom svete. Napríklad v pondelok sa automobil Tesly vrhol do nesprávneho jazdného pruhu v Nemecku, pričom zabil troch ľudí v prichádzajúcom aute. Za príčinu sa považoval autopilot s vlastným riadením vozidla.

Ruský reportér si počas Dňa víťazstva zajazdil v najmodernejšom tanku Terminátor (VIDEO)
Spravodajca portálu RT sa po prehliadke Dňa víťazstva odvážil previezť v najmodernejšom ruskom tanku, aby ukázal, aké to je jazdiť na stroji, ktorý má názov Terminátor, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Marek Molnár