Pri útoku nožom v Glasgowe utrpelo zranenia šesť ľudí vrátane policajta
26 | 06 | 2020 I TASR

Podozrivý útočník zranil nožom v piatok okolo 13.00 h miestneho času v centre škótskeho mesta Glasgow šesť ľudí a pri následnom zákroku ho smrteľne postrelili policajti.


 Informovala o tom samotná polícia, na ktorú sa odvolali tlačové agentúry DPA, AP a AFP. Útok nožom sa stal v hoteli a v jeho okolí. Podľa skorších správ televízie BBC podozrivý páchateľ dobodal na smrť troch ľudí.

Medzi šiestimi zranenými je aj zasahujúci policajt, ktorý sa nachádza "v kritickom, ale stabilizovanom stave" v nemocnici, uviedol v oznámení zástupca škótskeho policajného náčelníka Steve Johnson. Ostatní dobodaní sa takisto nachádzajú v nemocnici.

Zástupca spresnil, že policajti zasahovali pri "ukončenom incidente a... širšej verejnosti už nehrozí žiadne nebezpečenstvo". "Chcem verejnosť ubezpečiť, že teraz nehľadáme žiadnu ďalšiu osobu v súvislosti s prípadom," doplnil.

Skupina Afroameričanov brutálne zaútočila na muža ohňostrojom z blízkej vzdialenosti (VIDEO)
Znepokojujúce zábery zachytili skupinový útok na muža v Baltimore, pričom viacerí muži útočili ohňostrojom a mierili mu na tvár z blízkej vzdialenosti, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | Marek Molnár


"Vyzývame verejnosť, aby nešpekulovala o tomto incidente ani nezdieľala nepotvrdené informácie na sociálnych sieťach," upozornil. Charitatívna organizácia Positive Action in Housing, ktorá sa venuje bezdomovcom a ľudským právam, v tweete uviedla, že hotel sa počas pandémie nového koronavírusu používa ako ubytovňa pre žiadateľov o azyl.

Britský premiér Boris Johnson na Twitteri napísal, že "strašný incident v Glasgowe ho hlboko zarmútil" a "v myšlienkach je s obeťami a ich rodinami". Predsedníčka škótskej vlády Nicola Sturgeonová vyhlásila, že táto správa je "naozaj hrozná".

Hamas tvrdí, že zabratie Západného brehu by bolo "vyhlásením vojny", ktorú by Izrael „horko ľutoval“
Izrael zaplatí „bezprecedentnú cenu“, ak bude pokračovať s plánmi na zabratie Západného brehu, varoval Hamas a uviedol, že tento krok bude „vyhlásením vojny“ voči Palestínčanom, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Ozbrojená polícia počas svojho zásahu uzatvorila ulicu West George Street v centre najväčšieho škótskeho mesta a záchranári v ochranných oblekoch ošetrovali osobu na chodníku postriekanom krvou. Očití svedkovia pre televíziu Sky News uviedli, že videli zakrvavených ľudí na nosidlách, ako ich vynášajú z hotela Park Inn. Incident s troma mŕtvymi sa údajne stal v hoteli.

Polícia už predtým informovala, že pohotovostné služby zasahujú pri incidente v centre Glasgowa, a vyzývala ľudí, aby sa štvrti vyhli. Na ulici West George Street bolo vidieť veľký počet policajtov s viac ako desiatimi policajnými vozidlami.

Rusko vystúpilo z mechanizmu OSN na ochranu dodávok pomoci v Sýrii
Rusko oznámilo, že už nie je súčasťou dobrovoľného mechanizmu OSN, ktorý zabezpečuje ochranu nemocniciam a dodávkam humanitárnej pomoci pred útokmi bojujúcich strán vo vojnou zmietanej Sýrii. Informovala o tom agentúra Reuters. Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR