OSN vyzvala na moratórium na technológie rozpoznávania tváre pri protestoch
25 | 06 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Vysoká komisárka OSN pre ľudské práva Michelle Bacheletová vyzvala vo štvrtok na "moratórium" na využívanie technológií rozpoznávania tváre počas pokojných protestných akcií, pričom zdôraznila, že tieto prostriedky môžu prispieť k zintenzívneniu diskriminácie černochov. Informovala o tom agentúra AFP.


"V kontexte pokojných protestov by malo platiť moratórium na technológie rozpoznávania tvárí, kým jednotlivé štáty pred ich použitím nesplnia určité podmienky vrátane kontroly dodržiavania ľudských práv," povedala Bacheletová.

Podporu nenásilným protestom proti rasizmu vyjadril 19. júna aj Európsky parlament (EP). Protesty vo viacerých mestách v Spojených štátoch a inde vo svete vyvolala násilná smrť Afroameričana Georgea Floyda, ktorý zomrel pri policajnom zásahu 25. mája v meste Minneapolis v americkom štáte Minnesota.

Miestne podniky zažalovali Seattle kvôli autonómnemu táboru, ktorý viedol k „nekontrolovateľnému násiliu“
Viac ako tucet podnikov vedie mesto Seattle k súdu kvôli manipulácii s „autonómnou“ zónou bez polície, ktorá vznikla pred viac ako dvoma týždňami, pričom tvrdia, že mesto nedokázalo udržať základnú verejnú bezpečnosť, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Marek Molnár