Minister Mičovský vymenoval nového riaditeľa Lesov SR
24 | 06 | 2020 I SITA

Generálnym riaditeľom podniku Lesy Slovenskej republiky sa stal Matej Vigoda. Oficiálne poverovacie listiny mu na pôde štátneho podniku odovzdal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský.


Matej Vigoda prešiel úspešne dvojkolovým výberovým konaním. V prvom kole museli uchádzači predložiť návrh koncepcie a stratégie podniku Lesy SR v rámcoch aktuálneho programového vyhlásenia vlády.

Absolvovali tiež odborný test zameraný na správu štátneho podniku a štátnu správu lesného hospodárstva. Druhé kolo, do ktorého postúpili dvaja uchádzači, pozostávalo z osobného pohovoru, počas ktorého prezentovali svoje manažérske schopnosti, zručnosti a kompetencie podľa Metodiky pre výberové konania manažérov.

Testy nepotvrdili prítomnosť koronavírusu v kancelárii prezidentky
Nakazený koronavírusom nie je žiaden zamestnanec kancelárie a nakazená nie je ani samotná prezidentka. Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | SITA


„Chcel by som sa poďakovať za veľkú dôveru, ktorú do mňa pán minister vložil. Je to pre mňa zároveň aj veľká zodpovednosť. Verejnosť do nás vkladá veľké očakávania. Spolu s mojimi kolegami máme ambíciu ako aj schopnosti tieto očakávania naplniť,“ povedal vymenovaný generálny riaditeľ.

Program pokračoval pri buste priekopníka moderného lesného hospodárstva na Slovensku, Jozefa Dekréta Matejovie. Minister Mičovský si pri ňom pripomenul udalosti, ktoré pred 11 rokmi odštartovali Nežnú zelenú revolúciu.

Počas tohto obdobia Ján Mičovský, ako zamestnanec štátneho podniku Lesy SR, poukázal na nevýhodné zmluvy a pochybenia pri nakladaní so štátnym majetkom. Za svoje odhalenia musel podnik neskôr opustiť. V stredu si tieto udalosti pripomenul so signatármi výzvy Odmietame.

V Spišskej Kapitule vysvätili nového pomocného biskupa Jána Kuboša
Nový pomocný biskup Ján Kuboš vidí svoju prácu v naplnení poslania vnášať Božiu lásku do života cez dobrotu a usilovať sa o spravodlivosť vychádzajúcu z pravdy. Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | TASR