Pri ceste do Egypta by mali Slováci zvážiť vysokú mieru prenosu infekcie a podmienky návratu
22 | 06 | 2020 I SITA

Pre zahraničných turistov sa v prvej etape otvoria letoviská Sharm-el-Sheikh (Južná Sinaj), Hurghada na pobreží Červeného mora a Marsa Matrouh na pobreží Stredozemného mora.


Slováci, ktorí plánujú navštíviť Egypt, by mali zvážiť vysokú mieru prenosu infekcie v guvernoráte Červeného mora aj podmienky návratu na Slovensko. Upozorňuje na to slovenský rezort diplomacie na svojom webe v súvislosti s plánovaným obnovením pravidelných medzinárodných letov na všetkých egyptských letiskách. Podľa Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Káhire by k tomu malo dôjsť postupne od 1. júla.

„Pre zahraničných turistov v prvej etape otvorí letoviská Sharm-el-Sheikh (Južná Sinaj), Hurghada na pobreží Červeného mora a Marsa Matrouh na pobreží Stredozemného mora. Zatiaľ je medzinárodná letecká doprava do Egypta obmedzená na úplné minimum a bežné komerčné spoje sú pozastavené,” uvádza ministerstve zahraničných vecí (MZV).

Je absurdné cítiť vinu za zločiny staré 200 rokov a ignorovať nedávne bombardovanie Iraku a Líbye
Zameraním sa na historické zločiny západného imperializmu nám hrozí, že zabudneme na to, čo sa stalo v posledných operáciách typu „zmena režimu“ pod vedením USA, za ktoré sa ešte nikto neospravedlnil, píše vo svojom komentári Neil... Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Egyptská vláda prijala opatrenia s cieľom obnoviť zahraničný turizmus, ktorý je významným zdrojom príjmov štátneho rozpočtu. Ministerstvo turistiky a starožitností napríklad poskytne všetkým cestujúcim na medzinárodných linkách 20 percentnú zľavu na jednorazové vstupné a návštevné karty na jednotlivé pamiatky a do múzeí.

„Zľavy začnú platiť po obnovení medzinárodných letov. Egypt deklaruje, že implementuje všetky hygienické a bezpečnostné opatrenia odporúčané WHO a garantuje zdravie a bezpečnosť všetkých návštevníkov,” informuje MZV.

Počas mierového úsilia uniesol Taliban desiatky civilistov
Talibanskí militanti za posledný týždeň v oblasti centrálneho Afganistanu uniesli približne 60 civilistov. Úradníci v nedeľu vyhlásili, že viac ako polovica rukojemníkov bola zajatých práve v čase keď sa Spojené štáty a iné zahraničné mocnosti... Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Mário Martinka