Milovník Hitlera a pravá ruka Escobara je na slobode: Pašerák Lehder v Nemecku bojuje s rakovinou!
21 | 06 | 2020 I Timotej Dudka

Nebyť jeho, drogové impérium Pabla Escobara by možno nedosiahlo takých rozmerov. Carlos Lehder (70) je známy ako mimoriadne inteligentný pašerák, a práve on stál za zriadením tranzitného miesta na ostrove v Karibiku, odkiaľ odlietali lietadlá plné kokaínu do USA.


Ledher, ktorý bol známy ako fanúšik Johna Lennona a Adolfa Hitlera. Teraz sa dostal po 33 rokoch na slobodu, namiesto Kolumbie ale zamieril do Nemecka. Života bez mreží si však príliš neužije, trpí totiž rakovinou a zrejme mu už neostáva veľa času.


Portál Expres píše, že fanúšikovia seriálu Narcos z dielne Netflix poznajú Lehdera ako dlhovlasého frajera s vytetovaným hákovým krížom na ruke. K nacizmu rodený Kolumbijčan vzhliadal zrejme aj kvôli svojmu otcovi, ktorý pochádzal z Nemecka.

Je absurdné cítiť vinu za zločiny staré 200 rokov a ignorovať nedávne bombardovanie Iraku a Líbye
Zameraním sa na historické zločiny západného imperializmu nám hrozí, že zabudneme na to, čo sa stalo v posledných operáciách typu „zmena režimu“ pod vedením USA, za ktoré sa ešte nikto neospravedlnil, píše vo svojom komentári Neil... Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Lehder sa angažoval aj v politike, založil latinskú neonacistickú stranu The National Latin Movement (MLN). Tá sa inšpirovala talianskym fašizmom a populizmom, tiež sa ju ale zločinec snažil využiť na presadenie v záujme všetkých kolumbijských drogových priekupníkov, konkrétne k zrušeniu zmluvy o vydávaní medzi Kolumbiou a USA.



Najviac sa však Lehder preslávil práve pašovaním kokaínu po tonách. Slúžil mu k tomu ostrov Norman's Cay v bahamských vodách. Práve tam nakladal lietadla až po strechu balíkmi bieleho prášku a vysielal ich do Spojených štátov.

Okrem toho, celý ostrov tak nejako bezhranične ovládal. Podplatil si tam miestnych úradníkov a obyvateľov. Na letisku rozšíril štartovaciu dráhu, aby mohol vysielať čo najviac lietadiel naraz, a tiež si tam postavil sídlo, v ktorom zvykol usporiadať večierky plné alkoholu, drog a žien.

Potom sa však na ostrov zamerala protidrogová DEA. Lehder bol nútený sa stiahnuť, presídlil sa späť do Kolumbie a postavil si tam honosnú haciendu. Prečo by aj nie, keď ročne zarábal pri dnešnom kurze viac ako 300 miliónov eur ročne.

Dnes dôjde k veľkému víťazstvu a na Zem príde nová éra po víťazstve Horusa nad Sethom
Chrám ruskej armády otvoria počas Slnovratu. Dňa 22. júna 2020 by mala pre Rusko nastať nová víťazná éra. Uviedol historik, bádateľ a spisovateľ Georgij Sidorov. Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Zatknutý bol v roku 1987. Zaujímavosťou je, že sa práve on stal prvou „obeťou“ dohody o vydávaní drogových priekupníkov medzi USA a Kolumbiou, proti čomu tak usilovne bojoval.

Podľa niektorých nepotvrdených informácií dal polícii tip na Lehdera sám Pablo Escobar.

Za to, že výrazne prispel k vzostupu Escobaroveho medellínského kartelu, nakoniec vyfasoval doživotie a 135 rokov k tomu v americkej väznici. Tresty sa tam totiž sčítajú.

Zločinec sa však nakoniec rozhodol spolupracovať s políciou. Prezradil niekoľko komplicov vrátane panamského diktátora Manuela Noriega, ktorý mu mal za štedrý úplatok dovoliť spravovať celý ostrov Norman's Cay a pašovať z neho kokaín, a vo výsledku dostal „len“ 33 rokov. Trest mu vypršal práve pred pár dňami.

Okupácia časti poľského územia bola nevyhnutnosťou pre porážku Nemcov, napísal Ľ. Blaha
"Ruský národ je hrdinský národ. Žiaden iný národ sa vo vojne proti fašistom neobetoval tak, ako Rusi a preto je našou morálnou povinnosťou im za to ďakovať a chrániť dejiny pred falšovaním a prepisovaním," uviedol Ľ. Blaha vo svojom príspevku na... Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Peter Haluza


Do Kolumbie sa však Lehder nevrátil, dosť možno zo strachu z pomsty. Vybavil si nemecké občianstvo, ktoré vďaka pôvodu svojho otca bez problémov dostal, a následne sadol na lietadlo smer Berlín. Slobodu si tak vychutnáva v Nemecku.

Dosť možno si ju však príliš dlho neužije. Ako prezradila v rozhovore pre kolumbijskú televíziu Lehderová dcéra, vtedajší drogový pašerák trpí rakovinou. A v Nemecku sa pravdepodobne rozhodol iba dožiť. Zvyšok života by mal tráviť v ústave, kde sa o neho postará charita. Lehder napokon v Nemecku nemá príbuzných ani známych.

Tvrdá rana pre Harryho a Meghan! Budú musieť prosíkať Charlesa o finančnú výpomoc?
Mali veľké plány, Meghan (38) si najskôr myslela, akú dieru do sveta Hollywoodu urobí. Lenže od tej doby, kedy sa spoločne usadili v Los Angeles, sa akosi nemôžu pohnúť z miesta. Je v zálohe nejaký plán B? Čítať ďalej
19 | 06 | 2020 | Timotej Dudka