Okupácia časti poľského územia bola nevyhnutnosťou pre porážku Nemcov, napísal Ľ. Blaha
20 | 06 | 2020 I Peter Haluza

"Ruský národ je hrdinský národ. Žiaden iný národ sa vo vojne proti fašistom neobetoval tak, ako Rusi a preto je našou morálnou povinnosťou im za to ďakovať a chrániť dejiny pred falšovaním a prepisovaním," uviedol Ľ. Blaha vo svojom príspevku na sociálnej sieti.


Okupácia časti poľského územia bola v čase vojny taktickou vojenskou nevyhnutnosťou, vďaka ktorej ZSSR mohol neskôr Nemecko poraziť. V súvislosti s článkom ruského prezidenta Vladimíra Putina v americkom časopise National Interest o druhej svetovej vojne to napísal na sociálnej sieti poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha.

"Vyvražďovanie Slovanov nebola náhoda - nemeckí nacisti nás považovali za podradnú rasu, čo je odporný rasistický predsudok, ktorý sa v západných kultúrach neobjavil s Hitlerom, ale prežíval v nich od stredoveku a objavuje sa dodnes. ZSSR nenesie vinu za vypuknutie vojny - naopak, snahu o vojenské spojenectvo proti Hitlerovi, o ktoré sa Sovieti snažili, odmietli Briti, Francúzi aj Poliaci," píše ďalej Blaha vo svojom statuse.



 

Podľa Blahu západné demokracie nesú za vypuknutie vojny priamu zodpovednosť, pretože v Mníchove zradili Česko-Slovensko.  "Ďakujeme ruskému prezidentovi, že to pripomenul," napísal poslanec.

Taktická dohoda Molotov-Ribbentrop tak mala umožniť Sovietom pripraviť sa na vojnu a napokon ju vyhrať. "Ruský národ je hrdinský národ. Žiaden iný národ sa vo vojne proti fašistom neobetoval tak, ako Rusi a preto je našou morálnou povinnosťou im za to ďakovať a chrániť dejiny pred falšovaním a prepisovaním," uviedol Ľ. Blaha vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

 

Dnes už môžem s hrdosťou oznámiť, že som členom Smeru, napísal Blaha
Podľa Ľuboša Blahu z výraznejších osobností v strane Smer ostávajú tí, ktorí sa v minulosti nezašpinili vládnymi funkciami, nemajú za sebou kauzy a nie sú prepojení na veľký biznis. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | Peter Haluza