V Austrálii napadla skupina černošiek mladú bielu tínedžerku, ktorá čakala na vlak (VIDEO)
18 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Bezcharakterný útok na dospievajúce dievča v Melbourne vyvolal pobúrenie, keď sa záber z incidentu začal zdielať na sociálnych sieťach. Obeť sa údajne bojí vzniesť obvinenia proti útočníkom, informuje portál RT.


15-ročná tínedžerka čakala na vlak v meste Melbourne, keď ju prepadla skupina asi ôsmich mladých černošiek. Video z útoku ukazuje mladé biele dievča sediace na lavičke, pričom skupina afroamerických tínedžerok ju opakovane udiera a kope do hlavy. Obeť sa snaží útoky vykryť rukou, ale bezúspešne.

Video nie je vhodné pre citlivé povahy.



Miestny spravodajský kanál, ktorý citoval matku obete, uviedol, že tínedžerka bola tiež ťahaná po zemi a stúpalo sa po nej. Obeť má údajne zlomené rebrá, monokle, opuchnutú hlavu a po celom tele modriny.

Jej matka médiám prezradila, že nikto neprišiel na pomoc jej dcéry, ani keď krvácala z nosa a úst. Tínedžerka údajne poznala jednú útočníčok a uvažovala o tom, že možno sa stala obeťou kvôli tomu, že hovorila s chlapcom, do ktorého bola jedna z černošiek zamilovaná.

Polícia bola o útoku informovaná matkou dievčaťa, zatiaľ však vyšetrovanie pozastavili, pretože potrebujú vyhlásenie od obete. Podľa miestnych spravodajských zdrojov sa však tínedžerka bojí, že ak proti skupine vznesie obvinenie, bude ďalšia odplata. Incident spôsobil rozruch na interne a mnohí špekulujú, že západné médiá zostali do značnej miery tiché, pretože útočníky boli afroamerického pôvodu.



Pre obeť bola vytvorená nadácia na stránke GoFundMe, ktorá v súčasnosti už získala približne 23 000 dolárov. Peniaze sa použijú na „umožnenie jej podpory prostredníctvom terapie, na výcvik v oblasti bojových umení, ktoré jej vrátia dôveru, aby bola schopná opäť opustiť svoj dom bez strachu, a pokiaľ niečo ostane tak, aby si aj mohla užiť - napríklad malá dovolenka, aby sa necítila osamotená,“ napísala tvorkyňa nadácie.

Na internete sa objavil nový videozáznam zo smrti Georga Floyda (VIDEO)
Nový videozáznam zo zabitia Georga Floyda policajtom Derekom Chauvinom ukazuje, ako dôstojník Tou Thao stojí medzi Floydom a zástupom zdesených okoloidúcich, ktorí prosia Thaoa, aby zasiahol a zachránil Floydov život, informuje portál... Čítať ďalej
15 | 06 | 2020 | Marek Molnár