Prvú dámu Ukrajiny hospitalizovali v Kyjeve s ochorením COVID-19
16 | 06 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Manželku ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, Olenu Zelenskú, hospitalizovali v nemocnici v Kyjeve po tom, ako sa nakazila novým koronavírusom. Informovala o tom agentúra Ukrinform s odvolaním sa na utorkové oznámenie prezidentskej kancelárie.


Zelenská (42) pozitívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 oznámila 12. júna. Zelenskyj a ich dve deti mali negatívny výsledok testu na koronavírus. Prezident zrušil zahraničné cesty a obmedzil kontakty.

Zelenskej podľa kancelárie diagnostikovali obojstranný zápal pľúc. Nepotrebuje kyslíkovú podporu a je v stabilizovanom stave. Kancelária ďalej informovala, že Zelenskyj s deťmi absolvovali ďalšie testovanie a ich výsledky boli opäť negatívne.

Na Ukrajine doposiaľ zaznamenali 32.476 potvrdených prípadov infekcie novým typom koronavírusu. Ochoreniu COVID-19, ktoré je spôsobované novým koronavírusom SARS-CoV-2, v krajine podľahlo už 912 ľudí, píše agentúra Reuters.

Českí lekári už vedia, prečo covid-19 zabíja hlavne obéznych ľudí
Najčastejšie sa ako o priťažujúci faktor pre ťažký priebeh ochorenia covidu-19 hovorí o veku. Ten nikto neovplyvní. Hneď ďalšia je však váha, píše český denník Právo. Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič