Rusko bude schopné čeliť nadzvukovým zbraniam, keď ich vyvinú iné štáty, sľubuje Putin
15 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Moskva vie, že iné národy vyvíjajú svoje vlastné nadzvukové zbrane, ale v čase kým budú použiteľné sa ruská armáda naučí, ako sa pred nimi chrániť, uviedol prezident Vladimir Putin, informuje portál RT.


Ide napríklad o USA a Čínu, ktoré majú svoje vlastné projekty na výstavbu rakiet schopných cestovať niekoľkokrát rýchlejšie ako zvuk.

Putin verí, že vedúce svetové obranné sily nakoniec uspejú vo vývoji nadzvukových zbraní. V nedeľu však prezident pre ruskú televíziu vysvetlil, že akonáhle sa to stane, Rusko nebude pozadu.

„Myslím si, že môžeme príjemne prekvapiť našich partnerov tým, že keď vyvinú tieto zbrane, budeme mať prostriedky na ich odrazenie,“ uviedol Putin.

Putin tvrdí, že Rusko zvládlo koronavírus lepšie ako USA
Prezident Vladimir Putin vyhlásil, že Rusko zvládlo pandémiu koronavírusu lepšie ako Spojené štáty. „Všetko ide pomerne hladko. Vychádzame z tejto situácie s koronavírusom s istotou a s minimálnymi stratami. … Ale v (Spojených štátoch) sa tak... Čítať ďalej
15 | 06 | 2020 | Mário Martinka


Americký prezident len nedávno tvrdil, že majú novú „ohromnú“ raketu, ktorá môže cestovať až 17-krát rýchlejšie ako zvuk.

Zdá sa, že Rusko je prvým štátom na svete, ktorý do prevádzky nasadil zbraň podobnej triedy - kĺzavá raketa Avangard. Iný arzenál, ako napríklad rakety Kinzhal a Zircon, je práve v prebiehajúcich skúškach.

Okrem útočných zbraní Rusko nedávno zaviedlo radarovú stanicu - ktorá sa stane posledným prírastkom do rodiny Protivnik - navrhnutá na sledovanie viac ako tisíc rýchlo sa pohybujúcich cieľov vrátane tých, ktoré sú nadzvukové.



Putin hodnotí protesty proti rasizmu v USA ako príznak krízy
Protesty proti rasizmu, ktoré v súčasnosti prebiehajú v Spojených štátoch, sú podľa ruského prezidenta Vladimira Putina príznakom hlbokej krízy. Uviedol to rozhovore, ktorý v nedeľu večer odvysiela televízia Rossija 1. Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR