V kauze vraždy poslanca Rakovského sa očakáva vo štvrtok vynesenie verdiktu
14 | 06 | 2020 I TASR

V kauze vraždy mestského poslanca a advokáta Mareka Rakovského z júla 2013 sa očakáva, že Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku vynesie vo štvrtok (18. 6.) verdikt.


"ŠTS v trestnej veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy 5. júna ukončil dokazovanie. Procesné strany predniesli záverečné reči a hlavné pojednávanie je prerušené do 18. júna, keď by mal súd vyhlásiť rozsudok," povedala pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Súd počas nariadených termínov vypočul obžalovaného, poškodených, desiatich svedkov, troch utajených svedkov a sedem znalcov. Naposledy na pojednávaní v máji súd prehral zvukové záznamy telefonických rozhovorov a vykonal listinný dôkaz.

Z vraždy, ktorá sa odohrala v júli 2013, keď poslanec zahynul pri výbuchu svojho auta, je obžalovaný Peter P. Vo veci sa začalo po prvý raz konať 18. decembra 2019. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), obžalovaný a jeho obhajca Tomáš Rosina vtedy odmietli uzatvoriť dohodu o vine a treste.

Slovákom počas pandémie najviac chýbala socializácia a pestrosť výberu jedál
Slovákom počas pandémie koronavírusu najviac chýbala socializácia a pestrosť výberu jedál. Vyplýva to z výsledkov reprezentatívneho prieskumu pre spoločnosť Edenred Slovakia. Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | SITA


Peter P. z Veľkého Krtíša je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v jednočinnom súbehu so zločinom všeobecného ohrozenia a z prečinu poškodzovania cudzej veci. Peter P. vinu odmieta a zavraždeného podľa vlastných výpovedí vôbec nepoznal.

Rakovského zavraždili v júli 2013 v Žiari nad Hronom. Pri atentáte použili nástražný výbušný systém, ktorý umiestnili na spodnej časti jeho vozidla. Počas jazdy vozidlo vybuchlo a poslanec utrpel devastačné zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Motív jeho vraždy nie je stále známy. Rakovský sa venoval civilnému právu. V prípade dokázania viny pred súdom hrozí Petrovi P. trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Vladimír Palko zvažuje kandidatúru za predsedu KDH
Poslankyňa Záborská si vie predstaviť, že v budúcnosti by sa jej Kresťanská únia a KDH spojili. Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | SITA