Američanov pobúril nový videozáznam, na ktorom policajti zastrelili ďalšieho neozbrojeného Afroameričana (VIDEO)
14 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Na internete sa objavilo video dvoch policajných dôstojníkov z Atlanty, ktorí zastrelili neozbrojeného Afroameričana, čím vyvolali ďalšie masívne pobúrenie a obvinenia z brutality a rasizmu polície, informuje portál RT.


Príslušníci policajného okrsku v Atlante v piatok večer odpovedali na oznámenie podozrivej osoby, ktorá sa nachádzala pri reštaurácii Wendy’s. Údajne šlo o 27-ročného Raysharda Brooksa, ktorý spal vo svojom aute.

Podľa George Bureau of Investigations (GBI), Brooks neprešiel testom triezvosti a bránil sa, keď sa ho polícia pokúsila umiestniť do väzby. Brooks sa údajne pokúšal ukradnúť policajtom omračujúcu zbraň a preto ho postrelili. Afroameričan neskôr zomrel počas pohotovostnej operácie v nemocnici.

Jeden zo zodpovedných dôstojníkov bol tiež zranený, ale už je prepustený z nemocnice.

Muž v „autonómnej zóne“ v Seattli ohrozoval ľudí mačetou (VIDEO)
Na internete sa objavilo video, na ktorom je muž s mačetou, ktorí straší ľudí vo vnútri „autonómnej“ zóny v strede mesta Seattle vo Washingtone, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Atlanta bola jedným z hlavných amerických miest, kde došlo k masívnym protestom proti smrti Georga Floyda. Desiatky demonštrantov sa údajne zhromaždili aj na mieste Brooksovej streľby, kde skandovali slogany ako „žiadna spravodlivosť, žiadny mier“, zatiaľ čo dôstojníci blokovali cestu.

"Niekto klame, ale toto video určite nie," napísala na Twitter reportérka Holly Figuera O'Reillyová, pričom pridala aj videozáznam.







Aj keď o prípade v Brooks sa stále vie len veľmi málo, na sociálnych médiách už prevláda pobúrenie, a to vďaka videu svedkov, ktoré ukazuje dôstojníkov, ktorí zápasili s Brooksom, a potom ho zastrelili.

"Nemám žiadne slová, len viem, že policajný okrsok v Atlante dnes pocíti našu bolesť," dodala autorka Kiersten Harrisová.



Mestská rada v Minneapolise prijala uznesenie o rozpustení polície
Rada mesta Minneapolis v americkom štáte Minnesota v piatok jednomyseľne odhlasovala návrh uznesenia na rozpustenie tamojšej polície a jej nahradenie "oddelením komunitnej bezpečnosti". Čítať ďalej
13 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR